De zee komt uit mijn oren

Door: Ab Jenema

IJMOND - Zondag 16 augustus is er weer een bijzondere rondleiding in beeldenpark Een Zee van Staal. Er bestaan bijzonder vreemde verhalen over de beelden en hun makers. Was José Rault een edelsmid? En is Casa di Mare een brandend huis op een boot? In deze ietwat vervreemdende rondleiding vol leugens en waarheden kom je er niet achter wat de betekenis is van de beelden, maar loodst een gids je langs de beelden met verhalen die wél en níet waar zijn.


Het beeldenpark Een Zee van Staal ligt in de duinen, pal naast de staalfabriek van Tata Steel ten zuiden van Wijk aan Zee. Hier staan veertien werken van staal van internationale kunstenaars. Iedere zondag in augustus start om 14 uur vanaf de entree van het beeldenpark een gratis themarondleiding van een uur. Opgeven is niet nodig. Tijdens de rondleiding wordt de deelnemers gevraagd 1,5 meter afstand van elkaar te houden.

Het beeldenpark bevindt zich op de hoek van de Bosweg en de Reyndersweg in Wijk aan Zee. Er is een beperkt aantal parkeerplaatsen bij het park, maar op enkele minuten lopen is er ruim voldoende parkeergelegenheid. Meer informatie op www.eenzeevanstaal.nl of op de facebookpagina.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing