De zeepkistenrace komt er weer aan

Door: Ab Jenema

Foto Heleen Vink

REGIO - Nu het Meifestival weer achter de rug is heeft men in Wijk aan Zee weer tijd voor serieuzere zaken. Zoals daar zijn : de Zeepkistenrace. Vrijdag 2 juli gaat deze weer van start om 19.00 u. bij de strandopgang van Sonnevanck in Wijk aan Zee. De eerste posters verschijnen al weer in de straten. Het eerste proefrijdende kistje is op straat gesignaleerd. Het borrelen en bruisen is begonnen.

Het Kennemer College komt dit jaar met een ijzersterk team van kersverse vaklieden die met elkaar maar liefst zeven bolides op het parcours zullen brengen. De grote uitdaging van dit jaar is om de winnaar van 2015 te onttronen. Het is nog niet helemaal duidelijk of Herr Wemke, uit Duitsland , het parcours ,voor de derde maal, weer onveilig komt maken met zijn supersnelle creatie.
De organisatie hoopt dat, met nog ruim een maand te gaan, er een kistencreateur opstaat en zijn schuur in gaat om er voorlopig niet meer uit komen, behalve om te plassen en te eten. Waarna hij na enkele weken noeste arbeid de wereld zal laten kennismaken met zijn onverslaanbare monster : de winnende kist van 2016!

Het nuttigen van veel Red Bull schijnt hierbij te helpen... De organisatie blijft hopen en dromen, want : Hoe meer zielen , hoe meer vreugd, hoe meer kisten, hoe meer crashes!.
 

Meer info op : www.wijkaanzeep.nl

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing