Deel nieuw parkeerterrein Stationsgebied open

Door: Cor Beumer

BEVERWIJK – Het eerste deel van het nieuw ingerichte parkeerterrein in het Stationsgebied gaat maandag 2 april open. Vanaf die dag wijzigt ook de verkeerssituatie rondom de in- en uitritten van de parkeerplaats. In verband met het vervolg van de werkzaamheden zijn de parkeerplaatsen langs de vijver vanaf maandagmorgen 2 april om 6.30 uur niet meer bereikbaar!

De eerste 50 nieuw ingerichte parkeerplaatsen aan de zijde van de Halve Maan gaan maandagmorgen om 6.30 uur open. Het parkeerterrein is dan alleen nog bereikbaar vanaf de Halve Maan. Op 6 april om 16.00 uur komen aan deze kant nog eens 34 parkeerplaatsen beschikbaar. Vanaf dat moment is er een aparte inrit en een aparte uitrit voor het nieuwe parkeerterrein, zodat de verkeersstromen gescheiden zijn. Met verkeersborden wordt de nieuwe situatie aangegeven.

De openstelling van de rest van het parkeerterrein vindt in de komende tijd gefaseerd plaats. Naar verwachting is het gehele parkeerterrein uiterlijk eind april gereed.

Eind oktober 2011 is begonnen met de inrichting van de openbare ruimte in het Stationsgebied. Allereerst is de directe omgeving van het nieuwe Stadhuis ingericht. De Halve Maan is opnieuw geasfalteerd. Aan de kant van het Stadhuis is een vrijliggend fietspad in twee richtingen aangelegd met daarnaast een brede stoep van gebakken klinkers. Begin 2012 is gestart met de herinrichting van het parkeerterrein bij de Stationsvijver. Hierbij worden 80 extra parkeerplaatsen toegevoegd.

Onlangs heeft wethouder Dorenbos de eerste boom langs de Halve Maan geplant. Daarmee gaf zij het startsein voor de aanleg van het groen. Tussen het Stadhuis en Cineworld zijn 2 grote plantvakken (scherven) geplaatst. Het parkeerterrein wordt omzoomd door beukhagen. Met de dubbele rij platanen langs de Halve Maan wordt de lanenstructuur van het Vondelkwartier doorgetrokken.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing