DekaMarkt bestaat 70 jaar

Door: Ab Jenema

IJMOND - Voor DekaMarkt is 2019 een bijzonder jaar. Dit jaar blaast de supermarktketen namelijk 70 kaarsjes uit! Een mijlpaal om trots op te zijn en die uiteraard groots gevierd wordt. Vanaf zondag 9 juni vieren we 10 weken lang samen met onze klanten feest.

Wie jarig is, trakteert
Het jubileum vieren we op een manier die past bij DekaMarkt: veel voordeel voor onze klant tijdens het Kras & Win cadeaufestijn. De komende 6 weken ontvangen alle klanten gratis kraskaarten, waarmee ze kans maken op geweldige prijzen. Denk hierbij aan 70 seconden gratis boodschappen doen of één van de 5200 DekaMarkt 70 jaar taarten, DekaMarkt cadeaukaarten, een weekendje weg bij het Hof van Saksen en als hoofdprijs: een jaar lang gratis boodschappen doen bij DekaMarkt.

In de laatste 4 weken van de feestperiode maken alle klanten kans op het winnen van een buurt barbecue. Door een kassabon van minimaal 25 euro aan boodschappen in te leveren, kan een barbecue met de hele straat gewonnen worden. Elke vestiging van DekaMarkt trekt een winnaar, dus iedereen maakt kans om met de buurt hamburgers te grillen en te genieten van een zomerse salade.

Naast alle prijzen vindt de klant gedurende deze 10 feestweken heel veel extra jubileumstunts in de folder, de winkel en op de website.

We schrijven geschiedenis
Als aftrap van de jubileumfestiviteiten verscheen gisteren het boek '70 jaar zelfbediening: van Kijkgrijp naar DekaMarkt'. Het geeft de historie van 70 jaar DekaMarkt weer. Mooie verhalen van medewerkers worden afgewisseld met foto's uit de geschiedenis van DekaMarkt. De familie Kat, oprichters van DekaMarkt, nam als eerste het boek in ontvangst. Bij de uitreiking waren enkele supermarktmanagers aanwezig, die gezamenlijk geschiedenis schrijven voor meer dan een verdubbeling van 70 jaar DekaMarkt. Zij kregen, net als alle andere medewerkers van DekaMarkt, ook een exemplaar van het jubileumboek cadeau.

Historie
In 1941 opende Dirk Kat de eerste kruidenierszaak in Velsen-Noord. Helaas werd de winkel in 1944 gesloopt door de bezetters. De eerste zelfbedieningswinkel van Dirk Kat, genaamd Kijkgrijp, opende in 1949. Die naam werd in de jaren vijftig zo invloedrijk, dat het een synoniem werd voor de zelfbedieningswinkels. Kijkgrijp IJmuiden werd in 1955 geopend, dit was de eerste echte supermarkt van Nederland. De winkel verkocht naast kruidenierswaren ook brood, vlees, groente en fruit, huishoudelijke artikelen en textielproducten. Dirk Kat besloot in 1960 om een eigen slagerij in te richten en de inkoop van het vlees zelf te gaan regelen. Dit gebeurt tot op de dag van vandaag nog steeds. In 1999 vierde DekaMarkt het 50-jarig jubileum en opende in datzelfde jaar in Beverwijk de grootste DekaMarkt met een oppervlakte van maar liefst 3500 m2.

DekaMarkt is een trots familiebedrijf met een rijke geschiedenis. De formule is diepgeworteld in de regio's waar de 81 winkels zich bevinden. Momenteel vieren we het grote succes van de Boerderij Blocks spaaractie en het 70 jarig bestaan van DekaMarkt. Vol vertrouwen treedt DekaMarkt de toekomst tegemoet, waarbij de beste smaak tegen de beste prijs centraal staat.    

 

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing