Delegatie ouderenzorg op werkbezoek in Wronki

Door: Bos Media Services

BEVERWIJK - Het Seniorenproject van de Stichting Stedenband Beverwijk-Wronki krijgt deze week een vervolg. Een delegatie van professionals die met ouderen werken is van 11 tot en met 15 november 2015 in Wronki om met collega's samen te werken en van gedachten te wisselen. 

De groep Beverwijkers bestaat uit Edith Tiecken (activiteitenbegeleidster Huis ter Wijck), Laura de Ridder (vrijwilligerscoördinator Huis ter Wijck en Westerheem), Willy van Eerden (wijkverpleegkundige, lid Sociaal Team), Gonnie Tiecken (verpleegkundige), Cheryl van der Meij (begeleider dagbesteding Harteheem),  Ine de Jong (masseur en acupunturist) en voorzitter Wim Spruit van de Stichting Stedenband Beverwijk-Wronki.

Er vonden eerder al uitwisselingen tussen beide beroepsgroepen plaats. Het is de bedoeling om hierna te komen tot een uitwisseling van senioren, zowel vanuit Wronki aan Beverwijk als vanuit Beverwijk aan Wronki. Partner van deze uitwisseling is het Femina Project Wronki van Karolina Strózynska-Matuszewska en Karolina Bloch.

Het werkbezoek begint met een lezing en paneldiscussie met geriaters en anderen die werkzaam zijn in de zorg met ouderen. Eén en ander vindt plaats in het woonzorgcentrum, annex verpleeghuis Lezeczki, buiten Wronki. Daar vinden ook gesprekken plaats met groepen bewoners en dr. Agnieszka Neumann-Podczaska, verbonden aan de medische universiteit in Poznan en internationaal gerespecteerd publicist. Soortgelijke bijeenkomsten en ontmoetingen zijn er later in de week in het Activiteitencentrum voor mensen met een beperking en het vrouwenhuis in Nowa Wies, beide in Wronki.

Zaterdag wordt in het dorp Szczepankowo een cursus voor ouderen van het Femina Project bijgewoond. Het bezoek wordt afgesloten met een openbare theatervoorstelling in Hotel Olympic in Wronki.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing