DEM Citadel Dem loop

Door: Ab Jenema

De jeugd aan de start voor een loop over 400 meter op de atletiekbaan van av DEM op sportpark Adrichem.

BEVERWIJK - Krijgt atletiekvereniging DEM over vier weken opnieuw met een verrassing te maken tijdens de zesde DCD-loop? Dat is de grote vraag sinds Ronald Poel vorig jaar, met liefst elf seconden verschil de eerste lustrumeditie over 10 kilometer op zijn naam schreef. Met die tijd bleef hij de toen gedoodverfde winnaar Ralph Apeldoorn ruim voor.

Zaterdag 16 april wordt de 6e DEM Citadel DEM loop gehouden. De loop start op de atletiekbaan op sportpark Adrichem bij av DEM. Het parcours voert de lopers door de Broekpolder naar het winkelcentrum de Citadel en daarna weer terug naar de atletiekbaan aan de Aagtendijk. Een ronde is 5 kilometer lang en er kan gekozen worden tussen één of twee  rondes.  Start en finish zijn voor het clubhuis van av DEM op sportpark Adrichem.

Vorig jaar schreef de bekende jonge atleet Stan Niesten met afstand de 5 kilometer op zijn naam. Niesten had slechts 14 minuten en 52 seconden nodig om de afstand te overbruggen. Lars Remijn werd toen tweede en had bijna twee minuten meer nodig.

Het gehele parcours is bewegwijzerd en op cruciale punten staan vrijwilligers om de lopers de juiste richting te wijzen. Voordat het ‘hardloopgeweld’ voor de volwassenen op de 5 en 10 kilometer losbarst, zijn er ook twee afstanden voor de jeugd; 400 en 1250 meter. De deelname voor de jeugd is gratis. Deelname aan de 5 km kost bij voorinschrijving €6,50  en op de dag zelf €7,50. Deelname aan de 10 km is bij voorinschrijving €7,50 en op de dag zelf  €8,50.

De voorinschrijving is inmiddels geopend. Voor meer informatie kijk op: www.avdem.nl

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing