Dem Denneman Strand Cross

Door: Jan Pronk

WIJKAANZEE - Een nieuwe naam, een nieuw parcours en een nieuwe datum: zondag 18 november 2018. Dit jaar voor het eerst ook een start met G-atleten.
Onderdeel van het RunX Haarlem Crosscircuit met totaal 8 crosslopen in de regio.
De Strand Cross staat altijd garant voor een goede sfeer en een uitdagend parcours!
Naast kortere afstanden voor de kinderen en de G-atleten, bestaat het hoofdparcours uit een ronde van 3.3 km die 1,2 of 3 keer wordt afgelegd, afhankelijk van de categorie.

De start is bij de strandopgang bij Heliomare, Relweg, Wijk aan Zee. We rennen langs Hotel Zeeduin en dan het strand op. Naar rechts richting Heemskerk, na ongeveer 1 km het keerpunt, we rennen terug tot voorbij de opgang en gaan steil omhoog bij de opgang van Liefhebbers aan Zee, over het parkeerterrein en door de duinpan terug naar de start bij de Reddingsbrigade op de Relweg.

Een cross is een uitdagende hardloopwedstrijd over niet verhard terrein. De meeste crossen vinden plaats in de herfst/winter als het baanseizoen over is. Cross of veldlopen bestaat al heel lang, sinds 1889 en is in zijn oorspronkelijke vorm erg populair, tegenwoordig ook vaak onder de noemer 'trailrun'.

Het gaat bij een cross niet per se om je snelste tijd of een persoonlijk record, maar meer om de strijd in de wedstrijd, of de strijd met jezelf om de uitdaging te volbrengen.

Aan de crossen in het RunX Haarlem circuit doen traditioneel deelnemers van alle organiserende atletiekverenigingen mee, maar deelname is nadrukkelijk ook voor lopers die geen lid zijn van een atletiekvereniging. Doe je regelmatig aan bootcamp, doe je mee aan obstacle runs, of ren je gewoon af en toe voor de lol, maar wil je eens een uitdaging aangaan, schrijf je dan zeker ook in!

De organisatie is in handen van Atletiekvereniging DEM. Deze cross wordt al bijna 40 jaar georganiseerd.

Informatie en inschrijven: www.avdem.nl/wegwedstrijden/tsrcross

Nog meer crossen? Een week later op zondag 26 november is de volgende cross van het circuit in Heiloo georganiseerd door AV Hylas: RunX Parkloop.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing