“Dementie en intimiteit”.

Door: Jan Pronk

IJMOND - Op dinsdag 7 november is er weer een Alzheimer Trefpunt in Beverwijk. 
Het onderwerp is: “Dementie en intimiteit”.
Als u of uw partner dementie heeft, verandert uw relatie ingrijpend. 

Het doet veel verdriet om uw geliefde te zien veranderen van een zorgzame wederhelft in een zorgafhankelijke partner. De gelijkwaardigheid en wederkerigheid verdwijnt langzaam maar zeker naar de achtergrond. Dit proces is een opeenstapeling van allerlei soorten verlies. Dat vraagt nogal wat van ieders incasserings- en aanpassingsvermogen. 

Een andere rolverdeling in de relatie hoeft echter niet te betekenen dat u het niet meer fijn kunt hebben. Wat kunt u doen om de relatie liefdevol te houden? 

Deze en andere vragen die te maken hebben met het thema zullen door gespreksleider Audrey Raalte voorgelegd worden aan casemanager Bernie Groenestein. 

Wilt u op een ontspannen manier meer te weten komen over dementie? Kom dan naar het Alzheimer Trefpunt in ViVa! Elsanta, Pres. Kennedyplein 225, 1945 SG Beverwijk. 

De ontvangst is vanaf 19:00 uur, het programma start om 19:30 uur en eindigt rond 21:00 uur. 

Iedereen is welkom: mensen met geheugenproblemen, partners, kinderen, vrienden, buren. Wie er nog nooit eerder is geweest moet beslist komen kennismaken. De toegang is gratis. Aanmelding vooraf is niet nodig.

Wat kunt u verwachten? 

De bezoekers krijgen informatie van hulpverleners en van mensen die uit eigen ervaring spreken. Bij elk Trefpunt worden deze gastsprekers geïnterviewd door onze vaste gespreksleider. Na dit gesprek is er gelegenheid om vragen, ook over andere zaken, te stellen. Er is een tafel met brochures en andere literatuur om thuis eens rustig na te lezen. 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing