Denk en praat mee over de herinrichting wijk Warande

Door: Ab Jenema

BEVERWIJK – Het voorlopig Ontwerp voor de herinrichting van de wijk Warande is opgesteld. En klaar om gepresenteerd te worden. Inwoners kunnen van 10 juni tot en met 15 juli 2021 het ontwerp inzien via www.wijkwarande.nl en hun reactie geven op het ontwerp. Ook organiseert de gemeente Beverwijk na de zomervakantie nog klankbordgroepen. Inwoners kunnen dan verder meedenken en –praten over het ontwerp.

Samen met bewoners
De gemeente vindt het belangrijk om de wijk Warande samen met de inwoners opnieuw in te richten. In 2020 hebben inwoners, scholen en belanghebbenden al tips en wensen over de inrichting van de wijk kunnen geven. Op basis daarvan is de gemeente aan de slag gegaan met een Voorlopig Ontwerp. In het Voorlopig Ontwerp is zoveel mogelijk rekening gehouden met de wensen van de inwoners.

30-km gebied, groen en eenrichtingsverkeer
Naast dat het riool vervangen moet worden, gaat de gemeente ook verbeteringen aan de straat uitvoeren. Zo gaat het asfalt er allemaal uit. En krijgt elke straat klinkers in een warme rode kleur. Daarnaast wordt de wijk ingericht als 30-km gebied. En worden er parkeerplaatsen aangelegd, zodat inwoners niet meer op de stoep hoeven te parkeren. De gemeente houdt rekening met voldoende parkeerplaatsen Ook komt er meer ruimte voor bomen en planten in de straat. In het plan is daarom minder verharding en meer groen opgenomen. In samenspraak met de scholen ’t Kraaiennest en de Montessorischool en de wijkgroep is het idee om de Laan van Blois, de Crocuslaan en Hyacinthenlaan in te richten als eenrichtingsverkeer voor auto’s. Dit draagt bij aan verkeersveiligheid rond de scholen.

Digitale inspraak
Het Voorlopig Ontwerp is te bekijken via www.wijkwarande.nl. Via de kaart op de website kunnen inwoners, scholen en belanghebbenden de bestaande en nieuwe situatie bekijken. En hun reactie, suggestie of vraag achterlaten door op de kaart te klikken. Ook kunnen ze via deze kaart reageren op suggesties en vragen van andere bewoners. Naast de digitale inspraak organiseert de gemeente ook nog klankbordgroepen. Bewoners kunnen zich hiervoor opgeven als ze verder willen meedenken over het ontwerp.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing