Denk mee over het laadpalenplan voor Heemskerk

Door: Jan Pronk

HEEMSKERK - Het aantal elektrische auto’s neemt de komende jaren toe in Nederland. Om al die elektrische auto’s te kunnen opladen, zijn laadpalen nodig. Heemskerk maakt nu een plan om meer laadpalen te plaatsen.

De komst van meer elektrische auto’s draagt bij aan een toekomstbestendige, schonere en duurzamere leefomgeving. Dit zorgt er wel voor dat gemeenten in korte tijd meer laadpalen moeten plaatsen. De gemeente Heemskerk nodigt inwoners uit om hierover mee te denken.

Programma Laadinfrastructuur

De gemeente maakt een ‘Programma Laadinfrastructuur Heemskerk’. Daarin komt te staan hoe de gemeente de komende jaren een netwerk van laadpunten gaat opzetten. Dat programma zorgt ervoor dat er voldoende laadpunten zijn en dat die op de goede plekken staan. De gemeente nodigt inwoners uit om hun ideeën daarover in te brengen.

De gemeente wil dat er genoeg laadpunten zijn voor iedereen die elektrisch wil rijden. Tot 2025 zullen er 144 laadpunten nodig zijn in Heemskerk. Op dit moment staan er 67 laadpalen en zijn er 22 in voorbereiding. In 2030 zijn er maar liefst 436 laadpalen nodig.

Inwoners kunnen tot 17 juli hun mening geven via een korte enquête, in 5 minuten in te vullen via www.heemskerk.nl/laadpalen. Wie op een andere manier iets wil zeggen over het laadpalenplan, kan een mail sturen naar [email protected] onder vermelding van ‘laadpalen’ en zijn of haar postcode.

Uitvoering

De gemeente maakt een samenvatting van de reacties bekend op www.heemskerk.nl en via social media. De aanleg van laadpunten gebeurt geleidelijk en op aanvraag van individuele inwoners. Voor het aanleggen van een openbare laadpaal is een verkeersbesluit nodig.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing