Dennis Smit wint Ronde van Beverwijk

Door: Bos Media Services

BEVERWIJK - Rond 18:40 uur finishte Dennis Smit als snelste renner in de Ronde van Beverwijk. Samen met Sjors Dekker was hij de kopgroep, die aanvankelijk uit acht personen bestond, al snel ontvlucht. In de eindsprint wist hij Dekker enkele seconden voor te blijven. 

Smit en Dekker hadden een voorsprong van ongeveer een halve minuut opgebouwd. Die voorsprong liep in de laatste zes ronden terug tot ongeveer de helft, maar de voorsprong op de rest van de kopgroep was te groot om de andere renners nog een kans te geven. Het peloton werd met nog zeven ronden te rijden uit de koers gehaald, zodat er nog acht renners overbleven.

De wielerronde werd geplaagd door enkele buien, maar kon uiteindelijk toch voor het grootste gedeelte bij droog weer worden verreden. Wel stond er veel wind. Een ongeval werd op het laatste moment voorkomen, toen een klein meisje de baan wilde oversteken vlak voordat de renners passeerden. Door kordaat ingrijpen van een baanmedewerker werd het meisje op luttele seconden voordat de wielrenners langsreden van de baan worden getrokken.


advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing