Dertig jaar rock’n roll met The Rocking Robins

Door: Ab Jenema

IJMOND - Camping Vondeloord zet de deuren wagenwijd open voor The Rocking Robins op zaterdag 2 juni. Het gaat niet alleen om dertig jaar rock’n roll, want de tien jaar aan optredens die vooraf gingen aan die start in 1988 mogen ook niet vergeten worden. Maar in dat jaar was er sprake van een onvergetelijk try-out in café de Seven Seas te Velsen-Noord.

Totaal is er veertig jaar lang voor onvergetelijke muziek zorggedragen. En dat mag gevierd, want hoeveel bands - gitarist Hein Kleine noemt de Bintangs - zijn in staat om zo lang die eigen stijl te presenteren! En ’Goud van Oud’ is het publiek, dat iedere keer weer opdraaft om te rocken op die heerlijke muziek, voegt Kleine toe.

”Juni ’88 was het”, mijmert de Beverwijker, die iedere keer wat graag die voortreffelijke gitaar oppakt. Rock'n roll'n op muziek van The Shadows of The Jokers. Cliff Richard horen of The Everly Brothers, Beatles, Petula Clark, Sandy Shaw en Cilla Black. Lekker swingen op muziek van Triny Lopez, Swinging Blue Jeans, Hollies en Elvis Presley. The Rocking Robins zorgen er voor. Een optreden van deze band met zijn prachtige zangeressen leverde steeds volle zalen op.

Ergens in ’76 waren The Robins gestopt, om die muzikale draad in dat café aan de Grote Hout- of Koningsweg (Velsen-Noord) weer op te pakken. Als vanouds was het met Cock Lubbers achter de drums, Jan Rumping op de bas, Hein Kleine ritme- en Flip Kleine sologitaar. Niet lang daarna werden jongste zus Lies en jongste broer Henk Kleine toegevoegd. Cock Lubbers moest door werk vroegtijdig de band verlaten, maar hij was het die die gouden tip gaf om een zangeres aan de groep toe te voegen.

Prima idee en nog een aantal familieleden volgden om de muziekgroep compleet te maken. Vader Kleine fungeerde als ’light-operator’ en zwager Kris Riem deed het geluid. Tussentijds kwam Stephan Rumping als lichtman, maar die moest door drukke werkzaamheden weer afhaken. De eerste cd ’At Last’ , opgenomen in de Steel Mill studio van Albert Schierbeek, leverde duizend exemplaren op.

Meer namen passeren de revue. Koos Obdam, die eerder met Flip, Lies en Chris in het allround orkest Go-In Band hadden gespeeld, werd ingelijfd. Ook kunnen tal van optredens door heel Nederland genoemd worden, een tv-opname bij Veronica, grote festivals zoals Back to the Sixties, Bever Beat, twee maal een tournee door Noorwegen. De band nam vier cd's  in eigen beheer op dankzij Bertus de Prijcker. Het ’afmixen’ gebeurde in studio Action Show Productions van Jules Rademakers.

Zangeres Lies Kleine droeg de microfoon een paar jaar geleden over aan haar nicht Maaike de Vries. Drummer Piet Holleman kreeg een opvolger in de persoon van Guus Pattiwael van Westerloo. Basgitarist Koos Obdam vond na twaalf jaar dat hij zijn bas in een ander genre wilde uit proberen, waarna George Klink de band weer compleet maakte. De vijfde cd (That’s It) kwam twee jaar geleden uit, in eigen beheer opgenomen en uitgebracht door Andy Rekveld de man van zangeres Maaike.

Al die muzikaal enerverende jaren leveren The Rocking Robins nu een Jubileum Party op met diverse gastoptredens. Het gaat om een matinee voorstelling, zaterdagmiddag 2 juni van 16:00 tot 20:00 uur op camping Vondeloord aan de van Oldenborchweg 32 in Wijk aan Zee. Kaarten zijn à € 5 verkrijgbaar bij de bandleden Hein Kleine (tel. 0611 773896), Maaike de Vries (0654 241373), Jan Schavemaker (0623 9417066) en bij beheerder Ton van Esveld van camping Vondeloord telefoon 0651 117811.

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing