Design uit de IJzertijd

Door: Ab Jenema

IJMOND - Op zondagmiddag 24 februari maken we onze eigen IJzertijd knutsels. Bijvoorbeeld een gebruiks- of siervoorwerp, speelgoed of een kunstwerk. Of misschien wel een nieuwe uitvinding die hartstikke handig is voor die tijd. Je mag het zelf bepalen. Wat voor materialen we dan gebruiken? Nou, bijvoorbeeld; wol, vlastouw, takken, klei, kiezels, gedroogde bonen en zaden, (imitatie)bont en linnen.  Met Maud van Gool - een kunstenaar verbonden aan Studio O – ga je zelf aan de slag.  

Dat wordt dus een middagje lekker knutselen. Je mag jouw werkstuk na afloop mee naar huis nemen. Thuis krijgt het vast een mooi plaatsje om er van te genieten. Als je ouders/ verzorger(s) meekomen kunnen die bijvoorbeeld de tentoonstelling ‘Feesten’ gaan bekijken. Natuurlijk vertellen we je ook over hoe het was om in de  IJzertijd te leven. En we kijken in het museum wat er allemaal voor moois uit de IJzertijd te zien is. In de IJzertijd moesten bewoners alles zelf doen en waren ze de hele dag bezig om te kunnen leven.

De middag is voor kinderen van 6 – 12 jaar. Om 13:15 uur gaan de  deuren van het museum open en wij beginnen om 13:30 uur.  Rond 15:30 uur ben je klaar. Het kost € 5  en daarvoor krijg je ook wat te drinken en een koek.

Er is plaats voor maximaal 20 kinderen. Meld je daarom snel aan via: [email protected] Graag vermelden: je voor-  en achternaam en je  geboortedatum.

 

Museum Kennemerland  is gelegen aan het  Westerhoutplein 1, net  buiten het centrum van  Beverwijk. De ingang van het museum vind je aan de zijkant van het gebouw: Noorderwijkweg 2A.

Voor meer informatie www.museumkennemerland.nl

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing