Deuren Centrum voor de Kunsten Beverwijk weer wagenwijd open

Door: Ab Jenema

IJMOND - Er was eens een virus waarmee maar weinig mensen raad wisten. Bedrijven, treinen, cafés restaurants, scholen sloten hun deuren. Ook het Centrum voor de Kunsten Beverwijk moest haar leerlingen weren. Daar zaten we dan, thuis, zonder culturele escapemogelijkheden anders dan een kort rondje supermarkt. Wat een benauwenis. De docenten van het Centrum zagen dat anders. Die zagen meteen alternatieven en vonden mogelijkheden binnen al die beperkingen, exact het doel van kunst- en cultuuronderwijs. Tsja, je bent creatief of niet.

En dus gingen binnen no time na de lockdown de virtuele poorten van het Centrum open. Zo goed als alle leerlingen logden de afgelopen negen weken op hun vertrouwde lestijd in en werden als vanouds geprikkeld om hun verbeelding aan te spreken. Die virtuele benadering gaf zelfs een heel nieuwe, extra dynamiek. De poes deed mee, moeders maakten opeens ook een danspasje en ging daar nou een broertje door het beeld?

Het lesgeven is goed gegaan tijdens de lockdown, het is zelfs heel goed gegaan. Maar wat ziet het Centrum de leerlingen graag live terug! De energie die een groep weet op te roepen is namelijk niet te evenaren. Degenen die meedoen aan de eindvoorstelling dans en theater oefenen nog één weekje online door, maar alle andere lessen starten vanaf 2 juni weer in het Centrum. Natuurlijk is er alles aan gedaan om afstand en hygiëne in acht te houden. Er is zelfs een stoplicht op de trap aangebracht. En ben je een beetje verkouden en moet je volgens de richtlijnen thuisblijven? Het Centrum kreeg van de Rabobank geld voor vijf iPads om die leerlingen thuis te kunnen bedienen.

Ook leren je creativiteit te ontplooien? Het nieuwe seizoen start op 30 augustus. Voor meer informatie www.centrumvoordekunstenbeverwijk.nl

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing