Diagnose dementie, wat gebeurt er hierna ?

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK - Aan een periode van vermoedens en onzekerheid komt een eind op de dag dat u te horen krijgt dat u of uw naaste dementie heeft. Enerzijds bent u misschien wel opgelucht dat u nu weet wat er aan de hand is. Anderzijds kunt u overvallen worden door angst en zorgen over wat komen gaat. Praten over de diagnose dementie kan lastig zijn. De partner, de kinderen, kleinkinderen, broers en zussen en vrienden, ze reageren allemaal anders. Iedereen heeft tijd nodig om de diagnose te verwerken. Vaak weten zij ook niet wat de ziekte precies inhoudt. Toch is het voor u en uw naaste belangrijk om open over de ziekte te praten. Maar hoe kunt u dit het beste aanpakken?
Gespreksleider Audrey Raalte zal hierover uitgebreid in gesprek gaan met een ervaren gastspreker.  Er zal vervolgens voldoende gelegenheid zijn om vragen te stellen.

Wilt u op een ontspannen manier meer te weten komen over dementie? Kom dan naar het Alzheimer Trefpunt in ViVa! Elsanta, Pres. Kennedyplein 225, 1945 SG Beverwijk. De ontvangst is vanaf 19:00 uur, het programma start om 19:30 uur en eindigt rond 21:00 uur. Iedereen is welkom: mensen met geheugenproblemen, partners, kinderen, vrienden, buren en andere geïnteresseerden. Het belooft een bijzondere avond te worden. De toegang is laagdrempelig en gratis. Aanmelding vooraf is niet nodig.

Wat kunt u verwachten? 

De bezoekers krijgen informatie van hulpverleners en van mensen die uit eigen ervaring spreken. Bij elk Trefpunt worden deze gastsprekers ge├»nterviewd door onze vaste gespreksleider. Na dit gesprek is er gelegenheid om vragen, ook over andere zaken, te stellen. Er is een tafel met brochures en andere literatuur om thuis nog eens rustig na te lezen. 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing