Dialezing Gerrit Jan Zwier in bibliotheek

Door: Cor Beumer

BEVERWIJK - Op dinsdag 28 februari 2012 houdt antropoloog / geograaf Gerrit Jan Zwier in de Beverwijkse vestiging van Bibliotheek IJmond Noord een dialezing over zijn reis door Alaska. Een zomer lang doorkruiste hij met zijn volwassen kinderen en de bekende fotograaf Dolph Kessler het hart van Alaska. Voor de ruige natuur, de landschappen (Denali National Park!), de Eskimo's, de vogels en de verhalen, en om het leven op afgelegen plekken weer eens te ervaren.

Als eilandgek sloeg hij de vogelrijke maar stormachtige Aleoeten en Pribilof-eilanden natuurlijk niet over. Aan de Beringzee verkenden ze per Landrover het achterland van verlaten goudmijnen, grizzly's en muskusossen. Het resulteerde in een boeiende reeks verhalen in het boek Nooit hier, altijd daar (2010), in prachtige foto's van vaak spectaculaire landschappen en in een lezing met PowerPointpresentatie, waarin de verhalen en beelden fraai worden gecombineerd.

Gerrit Jan Zwier schreef onder andere "Het noordelijk gevoel", "De knoop van IJsland", "Mijn wadden" en "Naar de rand van de kaart."

Aanvang van de dialezing: 19:30 uur. Toegang: € 7,50; met bibliotheekpas € 6,-. Reserveren kan bij de klantenservice van één van de bibliotheekvestigingen.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing