Diesel Scott licht favoriet in Beverwijk

Door: Jan Pronk

IJMOND - Het kan tijdens de kortebaan van Beverwijk die aanstaande donderdag over de Breestraat wordt verreden alle kanten op. Oudgedienden nemen het op tegen nieuwe talenten en dat maakt de koers lastig te voorspellen. Diesel Scott lijkt licht favoriet, maar zal de overwinning zeker niet cadeau krijgen. Het evenement in Beverwijk begint om 13.00 uur; om 13.30 uur valt de eerste start.
John de Leeuw heeft met Diesel Scott en Ucostello twee kansvolle deelnemers aan het vertrek. Diesel Scott won dit jaar in Egmond aan den Hoef en werd tweede in Vroomshoop. In IJmuiden finishte hij tijdens zijn laatste start als derde. Waar zijn concurrenten de afgelopen weken verschillende keren aan de start verschenen op de kortebaan, is de vierjarige hengst rustig toegewerkt naar de koers over de Breestraat. In combinatie met de ontheffing die vierjarige paarden genieten, lijkt de pupil van trainer Hans Bot daarom het te kloppen paard.

Dutch Buitenzorg verschijnt ook aan de start. De temperamentvolle ruin en regerend kampioen van Nederland won dit seizoen in Assendelft en haalde de finale in Wognum en Stompwijk. In tegenstelling tot Diesel Scott kwam de pupil van trainer Frans van der Blonk de afgelopen weken zeer regelmatig in actie. Zo was hij dinsdag nog actief in Nootdorp. Vorig jaar vormde dat geen enkel beletsel. Toen won hij binnen drie dagen zowel in Nootdorp als in Beverwijk.

Spektakel

Ook Blackpearl Trans R won al eens eerder in Beverwijk. In 2012 zegevierde de wondermerrie van trainer Aad Pools onaangevochten op de Breestraat. De twaalfvoudig kortebaanwinnares maakte in Hoofddorp haar rentree na een zware blessure, maar heeft nog niet de topvorm te pakken. Wanneer ze weer volledig de oude is, mag het publiek op de traditioneel bomvolle Breestraat veel spektakel van haar verwachten.

Outsiders starten er in Beverwijk genoeg. Blue Diamond As won vorige week in Santpoort, maar is het startvoordeel wat ze toen had kwijt. Desalniettemin is de ruin een snelle deelnemer, die zich kan meten met de kortebaantop. Wonnightstand, Southwind Raptor en Tsar de Grammont profiteren in Beverwijk juist wel van zo’n startontheffing en dat maakt hen, op basis van hun eerdere prestaties dit seizoen, deelnemers om rekening mee te houden. Quiz de Ginai won vorig jaar in Schagen en ’t Zand en was dit seizoen de sterkste in Wognum. Hoewel de imposante Fransman de laatste weken niet bijzonder presteert, heeft hij de potentie om de koers in Beverwijk winnend af te sluiten.

Deelnemers en tips

Het volledige deelnemersveld van de kortebaan in Beverwijk is te vinden op www.kortebaandraverijen.nl. Op deze site staat vanaf woensdagmiddag ook een uitgebreide voorbeschouwing met tips. 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing