Directeur Rabobank IJmond kondigt vertrek aan

Door: Ab Jenema

IJmond – Met ingang van 2019 neemt directievoorzitter Jakob Klompien afscheid van Rabobank IJmond. Directievoorzitter Jakob Klompien (53) vertrekt in het nieuwe jaar bij Rabobank IJmond. Na ruim 5 jaar directievoorzitter te zijn geweest bij Rabobank IJmond en een carrière van ruim 35 jaar binnen de Rabobank is Klompien tot het besluit gekomen de Rabobank-organisatie te verlaten.

“Samen met de medewerkers, klanten en leden heb ik in het gehele land en op meerdere plekken in de wereld een fantastische tijd gehad. De Rabobank IJmond was een prachtig slotstuk daarin. Ik kijk daar met trots en dankbaarheid op terug. Door de transitie die de Rabobank inzet voel ik persoonlijk dat het ook voor mij goed is om nieuwe uitdagingen aan te gaan”, aldus Klompien.

Klompien heeft veel betekend voor de IJmond. Zo heeft hij in 2014 de fusie van Rabobank Velsen en IJmond-Noord begeleid, is hij initiatiefnemer van de ‘Kracht van de IJmond’ geweest en heeft hij belangrijke samenwerkingen opgezet, onder het mom van ‘boven de rook van de IJmond uitkomen’, van Telstar tot IJmond Hockey en van RaboWeek IJmond tot een partnership met TATA Steel Chess. Klompien is tevens voorzitter van het Havenfestival IJmuiden.

Klompien: “De IJmond is een zeer veelzijdige regio met een grote economische potentie. Deze potentie vraagt op allerlei terreinen om samenwerking met partijen. Alleen ga je sneller, maar met samenwerken kom je verder, dat geldt in z’n algemeenheid maar ook zeker voor de IJmond! Ik heb hier met alle liefde een steentje aan bij mogen dragen.”

Voorzitter van de Raad van Commissarissen Frans Baud betreurt het vertrekt van Klompien vanwege zijn grote verdienste voor het tot stand brengen en positionering van de Rabobank IJmond. “De bank heeft onder zijn leiding qua organisatie, klantgerichtheid en marktpositie alsmede financieel resultaat een zeer robuust karakter gekregen. Ik kende zijn overwegingen om ook nog eens buiten de bank te kijken en respecteer deze keuze. Ik wens hem daarbij alle succes natuurlijk!’’

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing