Directeuren Omgevingsdiensten trappen af

Door: Ab Jenema

REGIO - Omgevingsdienst IJmond en Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied starten met een gezamenlijk opleidingstraject om nieuwe medewerkers klaar te stomen tot milieu-inspecteur. De beide directeuren van de omgevingsdiensten (respectievelijk Bert Pannekeet en Pieter van den Bergen) gaven op donderdag 10 maart 2016 de aftrap van de opleiding. Het is de eerste keer dat de omgevingsdiensten hierin samenwerken.

 

De basis voor de Omgevingswet

Tijdens de opleiding komen alle onderwerpen aan bod die nodig zijn om te controleren of bedrijven voldoen aan de milieuwetgeving; milieu-, brandveiligheid en bouwregels, bodemverontreiniging, geluidhinder, veiligheid, luchtkwaliteit, mobiliteit en energiebesparing. Onderwerpen die ook belangrijk zijn om ondernemers te kunnen infomeren over de mogelijkheden van duurzaam ondernemen. Natuurlijk wordt in de opleiding ook de basis gelegd om toezicht en handhaving uit te voeren binnen het brede kader van de Omgevingswet.

 

De opleiding heeft zich bewezen!

De opleiding biedt een aantal voordelen. Starters op de arbeidsmarkt krijgen de kans zich om te scholen en te specialiseren, met baangarantie. Omdat de docenten uit de eigen organisaties komen, levert de opleiding ook extra expertise en kennisverrijking op. Omgevingsdienst IJmond verzorgt de opleiding, er zijn in zes eerdere leergangen al bijna 100 milieu-inspecteurs opgeleid. Een groot aantal is nog steeds werkzaam in het vakgebied. Omgevingsdienst IJmond is er trots op dat een groot aantal ook nog steeds bij de omgevingsdienst zelf werkzaam is!

 

Training on the job

In deze leergang, die zes maanden duurt, nemen totaal 13 personen  deel. De opleiding bestaat uit een combinatie van opleiding en praktijk en wordt verzorgd door eigen, ervaren medewerkers. Door extra training on the job, zijn de deelnemers in staat om binnen een korte periode zelfstandig taken uit te voeren. Na afronding van de opleiding ontvangen de deelnemers een certificaat. Vier deelnemers gaan daarna bij Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied aan de slag. Zes bij Omgevingsdienst IJmond. Drie deelnemers werken al bij Omgevingsdienst IJmond.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing