Dodenherdenking 2018 Wijk aan Zee

Door: Jan Pronk

Wijk aan Zee - Traditiegetrouw  is er op de avond van de vierde mei in de Dorpskerk van  Wijk aan Zee  een oecumenische herdenkingsdienst   voorafgaand aan de stille tocht naar het monument aan strandopgang Zuid.
In deze dienst wordt stilgestaan bij het thema dat het Nationaal Comité 4 en 5 mei voor 2018 heeft gekozen: Jaar van Verzet.

Het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog is nog altijd een bron van inspiratie. De ervaringen en verhalen van verzetsstrijders kunnen ons helpen reflecteren op en leren omgaan met de vraagstukken van nu.

Leerlingen van basisschool De Vrijheit en het Themakoor Wijk aan Zee verlenen hun medewerking aan de dienst, waarin de dorpsgenoten worden herdacht die in de oorlog het leven lieten. Aanvang van de dienst is 18.45 uur. Voorgangers zijn ds. A. van Nierop en de heer C. Castricum.

Aansluitend start om 19.30 uur dan de stille tocht via het kerkhof langs de dorpskerk waar bij het graf van de onbekende Engelse oorlogsvlieger een bloemengroet  wordt gebracht .

De tocht wordt vervolgd  door de De Zwaanstraat naar strandopgang Zuid waar een leerling van basisschool De Vrijheit een gedicht zal voordragen en  twee klasgenoten bloemen zullen leggen bij het monument. Zij worden gevolgd door  wethouder Haydar Erol namens de gemeente Beverwijk, vertegenwoordigers van verenigingsleven, politieke partijen en dorpsgenoten . Muziekgroep Wijk aan Zee zorgt voor de muzikale omlijsting van de plechtigheid die om 20.00 uur wordt afgesloten met twee minuten stilte waarna gezamenlijk het Wilhelmus wordt gezongen.

In de pastorie van de Odulphuskerk kan bij een kopje koffie of thee nog wat worden nagepraat.

Comité Herdenking Wijk aan zee & Oecumenisch Beraad Gezamenlijke Kerken Wijk aan Zee.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing