Dodenherdenking bij Tata Steel zonder publiek

Door: Ab Jenema

IJMOND - In verband met de coronamaatregelen zal ook dit jaar de Dodenherdenking bij Tata Steel op dinsdag 4 mei zonder publiek plaatsvinden. Elk jaar vindt op die datum bij Tata Steel de herdenking plaats van alle burgers en militairen die sinds de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen in oorlogssituaties en bij vredesmissies.

Op 4 mei zijn Hans van den Berg (directeur van Tata Steel in IJmuiden) en Gerrit Idema van de Centrale Ondernemingsraad aanwezig . Zij leggen kransen bij het oorlogsmonument aan de Wenckebachstraat en bij het gedenkteken ter herinnering aan de dwangarbeiders uit de oorlogsjaren.

Tijdens de herdenking zal dit jaar ook worden stil gestaan bij Jan Brasser, ook wel bekend als verzetsheld Witte Ko. Jan Brasser werkte van 1939 tot 1943 als smelter voor Hoogovens. Ondanks zijn wens om na de oorlog weer in dienst te komen, is dat niet gebeurd. In bijzijn van zijn nabestaanden, wordt hij deze herdenking postuum geëerd. Dit gebeurt door het onthullen van een plaquette waarop zijn profiel staat afgebeeld.

De herdenking wordt gefilmd. De beelden zijn na afloop te bekijken via de website www.tatasteel.nl/omgeving  en social mediakanalen van Tata Steel.

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing