Dodenherdenking bij Tata Steel zonder publiek

Door: Ab Jenema

IJMOND - In verband met de coronamaatregelen zal de jaarlijkse Dodenherdenking bij Tata Steel op maandag 4 mei dit keer zonder publiek plaatsvinden. Elk jaar vindt op die datum bij Tata Steel de herdenking plaats van alle burgers en militairen die sinds de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen in oorlogssituaties en bij vredesmissies.

Op 4 mei zullen alleen Hans van den Berg (directeur van Tata Steel in IJmuiden) en Gerrit Idema van de Centrale Ondernemingsraad aanwezig zijn bij de 75e herdenking. Zij leggen kransen bij het oorlogsmonument aan de Wenckebachstraat en bij het gedenkteken ter herinnering aan de dwangarbeiders uit de oorlogsjaren. De plechtigheid, inclusief speech van Hans van den Berg, wordt gefilmd. De beelden zijn na afloop te bekijken via de website en social mediakanalen van Tata Steel.

Tijdens de herdenkingsbijeenkomst wordt in het bijzonder stilgestaan bij de 69 medewerkers van het staalbedrijf die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen. Hun namen staan op het oorlogsmonument.

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing