Dodenherdenking bij Tata Steel

Door: Ab Jenema

Bijlage: rechtenvrije foto’s van het oorlogsmonument van Tata Steel in IJmuiden met de Staalmeestertulpen die op de voorgrond momenteel in bloei staan. Deze speciaal gekweekte tulp is het cadeau van de IJmondgemeenten aan Tata Steel in IJmuiden in het kader van het 100-jarig bestaan van het staalbedrijf.

IJMOND - Op zaterdag 4 mei vindt bij Tata Steel de jaarlijkse herdenking plaats van alle burgers en militairen die sinds de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen in oorlogssituaties en bij vredesmissies. Hans van den Berg (directeur van Tata Steel in IJmuiden) en een vertegenwoordiger van de Centrale Ondernemingsraad zullen namens directie en medewerkers van Tata Steel in Nederland kransen leggen bij het oorlogsmonument aan de Wenckebachstraat en bij het gedenkteken ter herinnering aan de dwangarbeiders uit de oorlogsjaren. Tijdens de herdenkingsbijeenkomst wordt in het bijzonder stilgestaan bij de 69 medewerkers van het staalbedrijf die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen. Hun namen staan op het oorlogsmonument en zullen door medewerkers van Tata Steel worden opgelezen tijdens de plechtigheid. Leden van het Tata Steel Orkest zullen de plechtigheid begeleiden. Tata Steel nodigt iedereen die belangstelling heeft uit om de herdenking bij te wonen.

De herdenking begint om 9.45 uur en eindigt om 10.30 uur. Na afloop is er gelegenheid om een kop koffie te drinken in het Congrescentrum van Tata Steel.

Eerst Staalmeestertulpen in bloei
Bij het oorlogsmonument staan momenteel de eerste Staalmeestertulpen in bloei. Deze bijzondere, speciaal gekweekte vuurrode tulp is het cadeau van de IJmondgemeenten aan Tata Steel in IJmuiden in verband met het 100-jarig bestaan van het staalbedrijf.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing