DODENHERDENKING WIJK AAN ZEE 4 MEI 2017

Door: Ab Jenema

IJMOND - VRIJHEID GEEF JE DOOR. De jaarlijkse herdenking  van de slachtoffers van oorlog en geweld  op 4 mei aanstaande heeft als onderliggend thema  de kracht van het persoonlijke verhaal. We kennen ze allemaal:  Oorlogswinter van Jan Terlouw, het Dagboek van Anne Frank, de musical Soldaat van Oranje. Maar ook de verhalen van onze grootouders over  de oorlog, razzia’s, de kampen en het verdriet om hen die nooit meer terugkeerden Ze ontroeren ons  en doen ons beseffen hoe het is om in vrijheid te leven.

Het steeds weer vertellen van verhalen over de oorlog, welke oorlog dan ook, helpt ons om met alle inwoners van een natie bereid te zijn om het leven voort te zetten, ook hier in ons land, in ons dorp Wijk aan Zee.

Daarom vertellen we straks weer het verhaal van de familie Belinfante en de jongens die op de Grebbeberg,  in werkkampen en in de Oost allemaal het leven lieten.  We hebben de opdracht om die verhalen te blijven vertellen en te delen met elkaar.

Programma van de herdenking:

18.45 uur oecumenische herdenkingsdienst in de Dorpskerk aan het Julianaplein,voorgangers pastor Nico Smit en drs Marcel Lindeman m.m.v. het Themakoor Wijk aan Zee en leerlingen van basisschool De Vrijheit.

19.30 uur aanvang stille tocht,  kranslegging bij het graf van de onbekende oorlogsvlieger en verder naar het oorlogsmonument aan de Strandopgang Zuid.

19.40 uur toespraak afgevaardigde gemeentebestuur Beverwijk, gedicht van een leerling  basisschool de Vrijheit en kranslegging diverse organisaties en dorpsbewoners afgewisseld met zang  van koor  WaZmanK

20.00 uur twee minuten stilte afgesloten met het Wilhelmus

Na de plechtigheid is er gelegenheid om in de Odulphuspastorie nog wat na te praten bij een kopje koffie of thee.  

advertenties

Verhuis- en Transportbedrijf Johan Post
Fietspoint
Autoverzekering vergelijken
Café-Biljart Carillon
Bloemsierkunst De Duinroos
Energie vergelijken
Beverwijkse Koeriersdienst en Stadspost
Goedkoopste Energieleverancier
TarwegrasKoning
Energie Vergelijken
Energievergelijker
Lenary.nl
Kentekencheck
Sim Only Check
goedbegin.eu
Vergelijk vaste lasten
Startpagina24.com
Ikvergelijk.nu
Online Casino Informatie
Telefoon.nl
Creditcard.nl