Donatie voor Toxopeus zeeverkenners

Door: Jan Pronk

IJMOND - Deze week heeft Jelly Beentjes-de Haan, bestuurslid van Mees Toxopeus Zeeverkenners Beverwijk, een cheque ontvangen ter waarde van € 5.000,- van de TVM foundation. Jan Boudesteijn, bestuurslid van de TVM foundation reikte de cheque uit. De donatie is gebruikt voor de bouw van een nieuwe sleepboot.
Donatie van de TVM foundation
Ondanks veelvuldig onderhoud aan onze oude sleepboot, voldoet de boot niet meer aan de veiligheidseisen’, vertelt Jelly Beentjes-de Haan. In de afgelopen 30 jaar hebben we zelf veel gedaan aan de boot; reviseren van de motor, elektra opnieuw aangelegd en de dieseltank vervangen. Maar de boot heeft haar technische levensduur bereikt na 90 jaar goede diensten te hebben verleend. We hebben daarom besloten om een nieuwe sleepboot te bouwen. En dat is gelukt, dankzij de donatie van de TVM foundation.’ Op 22 april a.s. wordt de nieuwe Mezensleper officieel te water gelaten en wordt de naam bekend gemaakt.

Waterscout
De waterscoutinggroep Mees Toxopeus organiseert activiteiten op en rondom het water voor kinderen en jongeren. De vereniging uit Beverwijk is opgericht in 1963 en heeft ongeveer zeventig leden. Deze leden bestaan uit Bevers (5 tot 7 jaar), Dolfijnen (7 tot 11 jaar), Waterscouts (11 tot 16 jaar), Loodsen (16 tot 21 jaar) en Bobo's (21 jaar en ouder). De vereniging wordt geheel door jeugdleden gerund. Het bestuur bestaat uit vrijwilligers, daarbij ondersteund door ouders. De waterscouts gebruiken het schip onder meer voor duw- en sleepwerkzaamheden en als ondersteuning tijdens zeilactiviteiten. Bovendien wordt het schip gebruikt voor opleiding en training van nautische vaardigheden.
Ook in aanmerking komen voor een donatie?
Wim Strijk, mede-eigenaar van IJmond Transport Groep B.V. uit Beverwijk, deed bij de TVM foundation het verzoek om een donatie’, aldus Jan Boudesteijn.
Een prachtig project dat past binnen de voorwaarden van de TVM foundation.
De Coöperatie TVM reserveert jaarlijks een deel van haar winst en doneert deze aan de TVM foundation.
Leden/klanten die bij TVM verzekerd zijn kunnen een aanvraag doen bij de stichting. De stichting ondersteunt maatschappelijke initiatieven.
Ook een project voorstellen aan de TVM foundation? Meer informatie over de initiatieven, de voorwaarden en over hoe u een aanvraag indient, vindt u op www.tvmfoundation.nl.

advertenties

Fietspoint
Autoverzekering vergelijken
Café-Biljart Carillon
Bloemsierkunst De Duinroos
Energie vergelijken
Goedkoopste Energieleverancier
TarwegrasKoning
Energie Vergelijken
Energievergelijker
Lenary.nl
Kentekencheck
Sim Only Check
goedbegin.eu
Vergelijk vaste lasten
Startpagina24.com
Ikvergelijk.nu
Online Casino Informatie
Telefoon.nl
Creditcard.nl
huizenmarkt.nl
Independer
TV Expert
Radio Control Expert
SimOnly Discount
Outdoor kleding
Uitvaartverzekering.nl
HaardenExpress
Zakelijk bankieren
Wedden op het WK
Uitvaartverzekering vergelijken