Doorbraak in RKZ is nieuw hoogtepunt bouw

Door: Jan Pronk

Foto: Doorbraak nieuw - oud.

BEVERWIJK - Met het doorbreken van een wand tussen de bestaande bouw en het nieuwe deel van het RKZ is een volgende grote stap gezet naar het vernieuwde RKZ. 

Marius Touwen (RKZ) en Harry van Zandwijk  (Medexs) namen op dinsdag 19 september de hamer ter hand om het belangrijke moment te realiseren.

Na woorden van dank van Peter van Barneveld, bestuursvoorzitter RKZ, aan iedereen die de vernieuwing van het RKZ mogelijk maakt kon de doorbraak -letterlijk- gemaakt worden. Met een alcoholvrije champagne in de hand konden collega’s van het Rode Kruis Ziekenhuis, genodigden als gemeente, buurtbewoners, verzekeraars en banken vervolgens zelf de binnenkant van de zogenaamde ‘Hotfloor’ voor het eerst bezoeken. Voor degenen die niet aanwezig konden zijn en alle andere geïnteresseerden was de bijeenkomst live te volgen via Facebook.

Zorgtransitie
Bij terugkomst in het RKZ restaurant vertelden Judith Ferwerda (manager Zorg) en Mark van Zanten (medisch manager Spoedeisende Hulp) over alle projecten die in het RKZ plaatsvinden en die de zogenaamde zorgtransitie voor alle afdelingen die volgend jaar in de nieuwbouw gehuisvest zijn mogelijk maken. Ook die grote omslag is alleen mogelijk dankzij de inzet van alle collega’s in het RKZ en met name degenen die in 2024 op hun nieuwe plek onze patiënten mogen ontvangen.

Hotfloor
Aan de voorkant van het bestaande hoofdgebouw verrijst een nieuw gebouw. In deze ‘hotfloor’ komt het Spoedplein met een overdekte ambulancehal, de beeldvormende diagnostiek (radiologie) en het operatiecentrum. Hier komt de hightech van het ziekenhuis: de modernste technologie in een nieuwe jas. In dit bouwdeel komt ook de hoofdentree. Niet alleen zal het aanzicht verbeterd worden, maar ook de toegang vanaf de parkeerplaats over de Vondellaan naar de ingang van het ziekenhuis. De oplevering is in 2024 gepland en ligt helemaal op schema.

Kijk voor meer informatie over de nieuwbouw en foto’s van de doorbraak op rkz.nl/bouw

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing