Drinkwaterbedrijf PWN verlaagt gemiddelde drinkwaterfactuur met 1%

Door: Ab Jenema

IJMOND - PWN verlaagt de gemiddelde drinkwaterfactuur met 1%. Het variabele tarief stijgt en wordt € 1,31 (incl. 6% btw en excl. BOL) voor 1000 liter water. Het tarief voor vastrecht – de vaste kosten voor een aansluiting – van een gemiddeld huishouden gaat omlaag.

De verlaging van 1% is het gevolg van de maatregelen die PWN de afgelopen jaren heeft genomen voor een effectievere en efficiëntere bedrijfsvoering. Ook in de toekomst blijft PWN hierop inzetten.

Transparant
Het drinkwatertarief is opgebouwd uit variabele kosten (de kosten voor het waterverbruik), vastrecht (de kosten voor een aansluiting), belasting op leidingen (een milieubelasting om duurzaam gebruik van kraanwater te stimuleren) en 6% BTW. Het drinkwatertarief wordt jaarlijks aangepast. Het tarief is tot stand gekomen door een transparante kostentoedeling zoals de Drinkwaterwet voorschrijft. Dat heeft tot gevolg, dat de tarieven nu beter aansluiten bij de kostenstructuur van PWN.

107 miljoen kuub water
Jaarlijks levert PWN ruim honderdzeven miljoen kubieke meter drinkwater aan bijna 783.000 consumenten, bedrijven en instellingen. Dit gebeurt via een drinkwaterleidingnet van ruim 10.250 km lang, ongeveer een kwart van de omtrek van de wereld. Ook in 2018 kunnen de klanten van PWN weer rekenen op betrouwbaar, duurzaam en lekker drinkwater uit de kraan.

Kijk voor meer informatie over de nieuwe tarieven voor 2018 op: www.pwn.nl/tarieven en https://www.pwn.nl/tarieven-voor-zakelijke-klanten

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing