Druk weekend voor Boules Bluesband

Door: Bos Media Services

BEVERWIJK - Volgende week krijgt Boules Bluesband een druk weekeinde. De uit Beverwijk afkomstige band rond zanger/fotograaf Jan Doetjes (1948) treedt op vrijdag 4 september 2015 op in café Dam in Heemskerk ter gelegenheid van het volksfeest, twee dagen erna staat de band op het Kerkplein in Beverwijk tijdens het evenement 'Beverwijk uit de Kunst'.  

Na een feest komen de tranen en dat is goed voor de blues, aldus de bandleden. Het optreden in café Dam aan de Maerten van Heemskerckstraat begint om 21:00 uur en is gratis toegankelijk. Zondagmiddag wordt gespeeld op het hoofdpodium van 'Beverwijk uit de Kunst' en dit optreden staat gepland voor 16:30 uur.

De in Amsterdam geboren zanger Jan Doetjes ('Boule') verstaat als geen ander de kunst om de blues te vertolken. Als hardwerkende zelfstandige weet Jan maar al te goed hoe zwaar en moeilijk het is om de broek op te houden. Ooit begon hij bij de Bintangs als 'Nonny Blonda' met twee eigen nummers ('Het was op een nacht' en het aanstekelijke 'Blues with a feeling', waarbij hij met een fiets op het podium stampte onder het motto 'Clap your hands and stamp your feet(s)') en niet alleen het publiek genoot van Jan's amusante act en zijn getalenteerde "bluesvoice" maar ook de manager van de Bintangs. Hij was het die hem aanspoorde een eigen band te beginnen.

In zijn spaarzame vrije tijd werkte Jan zijn plannen uit en in 1994 verscheen zijn eerste CD met de titel 'Boules Blues Project'. De CD sloeg in als een bom en al spoedig werd Boule gevraagd om met een liveband de podia te betreden. Na diverse personeelswisselingen slaagde Boule er uiteindelijk in om een band te formeren die zich tot een der beste in de Nederlandse
bluesscene mag rekenen.

Samen met 'toppy' Bonne v/d Heuvel op gitaar, de 'fuzzy' basgitaar van Wietse van Foeken, Ruud 'smiling drums' Huhl en de 'hartverscheurende klanken' van Ron Zwarts mondharmonica staat Boules Bluesband garant voor een onvervalst live optreden dat men beleefd moet hebben. De band is geïnspireerd door o.a. de legendarische John Mayall & The Bluesmakers, Dr. John The Nighttripper en vele ander 60's bands.

Naast eigen werk wordt het repertoire doorspekt met de beste classical blues hits ooit geschreven, o.a. 'It 's all over now', 'Black magic woman' en 'You really got me'. Niet alleen in de regio Kennemerland is de band een begrip maar ook daar buiten. Zo kan de band terugkijken op een succesvolle tournee door Ierland, waar men in de beroemde Rory Gallagher Pub in Middletown speelde. In 2012 werd Boules Blues Band tot beste uitgeroepen tijdens
de Blues Toer in Cuijk!

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing