Duurzaamheidslening Beverwijk stopt begin mei 2022

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK - Energie besparen en zelf energie opwekken. Belangrijke maatregelen om onze overstap op duurzame warmte en energie, de energietransitie, voor elkaar te krijgen. Gemeente Beverwijk heeft de afgelopen jaren een duurzaamheidslening beschikbaar gesteld. U kunt nog tot 9 mei een aanvraag indienen voor nog te nemen maatregelen.

Er is een lening beschikbaar voor particuliere huiseigenaren, kleine verhuurders en kleine verenigingen van eigenaren met minder dan 10 leden met een bestaande woning. Meer informatie over de lening vindt u op www.beverwijk.nl/duurzaam. Er zit momenteel nog 130.000 euro in de pot. De lening heeft een rente van 1,6%.

Duurzaamheidslening aanvragen

De Duurzaamheidslening wordt beschikbaar gesteld door SVn. U dient een aanvraag in bij Omgevingsdienst IJmond. Dat kan via www.beverwijk.nl/duurzaam. Lees hier ook over het proces en de voorwaarden. Om uw aanvraag te kunnen behandelen, moeten wij uiterlijk 9 mei uw aanvraag binnen hebben.

Energie besparen, zelf opwekken en duurzaam verwarmen

Een manier om CO2-uitstoot terug te dringen, is door vraag naar energie te laten afnemen. Bijvoorbeeld door het isoleren van de woning. U bespaart direct energie, verhoogt het comfort in uw woning en draagt bij aan een beter milieu. Na het besparen van energie, is energie opwekken altijd een goed idee met het oog op de energietransitie. Zo voorziet u in uw eigen elektriciteit of verwarming. Hieronder vallen bijvoorbeeld zonnepanelen, zonneboilers en lucht-water of hybride warmtepompen.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing