Duurzame lentemarkt op zaterdag 27 mei

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK - Onder de platanen van het Kerkplein in Beverwijk is er op zaterdag 27 mei weer een sfeervolle lentemarkt.  Dit evenement voor jong en oud vindt plaats tussen 12.00 en 16.00 uur. Bij slecht weer is het in de Grote Kerk. Het wordt georganiseerd door Bibliotheek IJmond Noord en EcoBeverwijk. De markt zal worden geopend door de klimaatburgemeester van Beverwijk Angelique de Vries. Het thema is dit jaar: Duurzaamheid en Stadsnatuur. 

Laat je verrassen en inspireren door de vele activiteiten!
Meer informatie vind je op: www.ecobeverwijk.nl/lentemarkt.
De toegang is gratis. En… er is voldoende plaats om je fiets te parkeren.

Kinderactiviteiten
Op de markt kunnen kinderen van alles beleven rond het thema Stadsnatuur: er is een korte speurtocht naar stadsplanten met de Bosw8er en er zijn meer leuke activiteiten voor kinderen: ze kunnen bijvoorbeeld van natuurlijke materialen een mandala leggen.
Natuurlijk vinden ze er ook genoeg informatie voor een boeiende spreekbeurt, onder meer bij de stand van de Egelstichting. De jongste kinderen maken we blij met het straattheater van Belletje Sterk. 

Plantjesmarkt, duurzaam tuinieren, streekgroenten en proeverij gefermenteerde groenten
Tuinliefhebbers kennen vast Iris Veltman wel. Zij vertelt over duurzaam tuinieren, waarover ze veel heeft gepubliceerd. Ze signeert tijdens deze middag ook haar nieuwste boek.
Verder is er een plantjes- en stekjesmarkt met plantjes uit de regio.
De Duintuin komt met zijn streekgroenten en duurzame hapjes en soep.
Céline Lecomte weet alles over het fermenteren van groenten, waarvan je ook lekker kunt proeven.

Duurzame doeners
Wil je zelf de luchtkwaliteit eens meten? De mensen van Hollandse Luchten geven een demonstratie.
Is je strijkijzer of kleding kapot? Niet weggooien, want het Repair Café is de hele middag aanwezig. Ook zijn er de energiecoaches van EcoBeverwijk, die tips geven over (duurzaam) isoleren en energie besparen. Speciale aandacht is er ook voor groene vegetatiedaken en een klimaatbestendige omgeving. Stichting Welzijn Beverwijk zet zich in voor het op een leuke manier rapen van zwerfafval.

Tegels lichten en Wandeling door de natuur van de stadsranden
Het Kerkplein kan veel groener en de gemeente geeft de start door tegels te vervangen door een plantvak, dat deze middag wordt “geopend”. Wie volgt?
Om 15.00 uur gaat Truus Zonneveld wandelen door de natuur van de stadsrand. Van harte welkom om mee te wandelen. Wel even aanmelden op de markt vanaf 14.30 uur.

Overige informatie
De precieze tijden van de verschillende activiteiten en de lijst van marktdeelnemers vind je op de website van EcoBeverwijk. 

En dan nog dit:

- Je kunt nog aansluiten als marktdeelnemer. 

- Plantjes en consumpties zijn niet gratis. 

- Als je nog plantjes, zaden of stekjes voor de plantjesmarkt ter beschikking wilt stellen, van harte welkom! De opbrengst gaat naar een goed doel. 

 

 

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing