Een ander luchtje voor vaderdag

Door: Jan Pronk

IJMOND - Verras je vader eens met een ander luchtje en kom Lekker naar de BioBoer in het weekend van 17 en 18 juni. 
Bij ruim 120 biologische boerderijen, door heel Nederland, is er van alles te zien, doen én ruiken voor jong en oud. 
Beleef een leuk dagje uit en neem deel aan een van de vele activiteiten. 
Ook in Noord-Holland is er van alles te beleven op 30 biologische boerderijen tijdens Lekker Naar de Bioboer. 

Biologische boeren en tuinders vertellen hun enthousiaste verhalen over het boerenleven. Eén van de vijftien deelnemers in de provincie Noord-Holland is biologische zorgboerderij de Dijkgatshoeve in Wieringerwerf.Hier kun je op zaterdag 17 juni je eigen limonade melken, vlaaischuiven en stroballen gooien.Ook is er boerengolf en zijn er rondleidingen.  De Fruittuin van West is dé nieuwe boeren-beleef-plek voor kleine en grote mensen uit Amsterdam en wijde omgeving.Verstopt onder een grasdak is een binnenplaats met een biologische súper markt en een fijn tuincafé omringd door een boomgaard van 6,5 ha met 20 soorten fruit. Op 17 en 18 juni zijn er rondleidingen, kun je zelf oogsten en de nieuwe fietsroute Tuinen van West uitproberen.Ook op andere biologische boerderijen in de buurt zijn er rondleidingen, boerenmarkten, workshops en proeverijen. Alle deelnemende bedrijven zijn hier terug te vinden, met openingsdagen en -tijden.Geniet mee van tevreden koeien, modderige biggen en volle akkers met gezonde groenten. Kom kalfjes knuffelen, fruit plukken, wijn proeven of boter schudden. Vraag de boer en boerin het hemd van het lijf over hun boerderij. Ook voor kinderen is er van alles te doen: van speurtochten tot knutselen en van hooibalen klimmen tot eitjes rapen.  Ze kunnen trots naar huis met hun behaalde BioBoerenBewijs.

Biologisch, eerlijk en puur

Lekker naar de BioBoer laat je kennis maken met de wereld achter biologisch. Je ontdekt dat het biologisch keurmerk staat voor eerlijk en puur eten, dat gemaakt is met alle respect voor dier en natuur. Het biologisch keurmerk biedt de garantie op een kwaliteitsproduct dat voldoet aan strenge Europese wetgeving, gecontroleerd door de onafhankelijke certificeerder SKAL Biocontrole. Zo is biologisch gegarandeerd diervriendelijk, eerlijk en natuurvriendelijk.Het woord 'biologisch' is trouwens wettelijk beschermd. Een product mag je dus niet zomaar biologisch noemen. Maar biologisch is natuurlijk meer dan alleen een wetboek. Het is vooral het verhaal van een gepassioneerde boer of boerin die onder zo natuurlijk mogelijke omstandigheden boert. Dat verhaal is te horen tijdens het Lekker naar de BioBoer weekend van 17 en 18 juni. 

Inspiratie & fietsroutes naar de boer

Voor de fietsers zijn er tijdens het weekend meer dan 30 fietstochten uitgestippeld vanuit de stad naar de boer in de buurt. Hier kun je een route bij jou in de buurt zoeken. Ook vind je hier mooie verhalen van biologische ondernemers ter inspiratie, een boerenblog en een agenda met activiteiten bij de boer. 

advertenties

Fietspoint
Autoverzekering vergelijken
Café-Biljart Carillon
Bloemsierkunst De Duinroos
Energie vergelijken
Goedkoopste Energieleverancier
TarwegrasKoning
Energie Vergelijken
Energievergelijker
Lenary.nl
Kentekencheck
Sim Only Check
goedbegin.eu
Vergelijk vaste lasten
Startpagina24.com
Ikvergelijk.nu
Online Casino Informatie
Telefoon.nl
Creditcard.nl
huizenmarkt.nl
Independer
TV Expert
Radio Control Expert
SimOnly Discount
Outdoor kleding
Uitvaartverzekering.nl
HaardenExpress
Zakelijk bankieren
Wedden op het WK
Uitvaartverzekering vergelijken