Een nieuw groovy event met Beverwijkse bands én internationale topmuzikanten

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK - Op vrijdag 21 april vindt de eerste editie van Groove Paradise plaats in Podiumcafe Toos, Beverwijk. Op deze avond is het publiek getuige van een ontmoeting tussen de meest groovy Beverwijkse acts en internationale gastmuzikanten van wereldklasse. 

De bands Soulberries (Neo-Soul), Paint Dry (Funk/Jazz) en Snotkuiken (Hip-Hop) spelen elk een set, aangevuld door gastoptredens van Christine Wiltshire en Diana Dzhabbar. 

Zangeres Christine Wiltshire (USA) werkte met Luther Vandross en Bill Withers en scoorde hits met o.a. Keep On Jumping (Musique) en Weekend (Class Action). Ook is ze te horen op John Lennon’s album Mind Games. Saxofoniste Diana Dzhabbar (Oekraïne) tourt momenteel met soul zanger José James en is een van de meest gevraagde muzikanten in de Amsterdamse Jazzscene. 

Het initiatief achter dit event komt van de Beverwijkse band Soulberries en de Amsterdamse muzikant Stefan Franssen (Hans Dulfer/Bop This!) die al jaren samenwerken. 

Franssen: ‘Soulberries zijn de meest groovy band die ik ken in deze regio. Ze zijn ontzettend gedreven en ik kan eigenlijk niet stil blijven staan als ze spelen. Het idee ontstond om een avond te organiseren die opgezet was als een soort circus of minifestival; dus met verschillende acts en allemaal muzikale verrassingen. Toen ik enkele van de muzikanten waar ik in Amsterdam mee werk bij dit event kon betrekken als special guest voelde dat meteen als een tof concept. Beetje het einde van de Bluesbrothers films haha.’ 

Gitarist Stef (Soulberries): ‘We merkten dat er qua live muziek in Beverwijk vooral rock gespeeld wordt en eigenlijk niet zo veel groovy muziek. Omdat wij als band zelf merken dat er behoefte is aan een soort avond met dit soort muziek, hebben we besloten dit bij podiumcafe Toos te organiseren, een avond met ruimte voor Soul, Funk en Jazzy tunes’. 

De avond wordt afgesloten door Dj Nout Gerwe. Aanvang is 21.00 en tickets (slechts 5 euro) zijn verkrijgbaar via www.podiumcafetoos.nl. 

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing