Een nieuw RKZ voor een gezonde toekomst

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK - Het Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk heeft uitdagende toekomstplannen. De zorg verandert. Een deel van de behandelingen verschuift naar huis – veel mensen vinden dat het fijnst. Maar het ziekenhuis blijft ook nodig. Het heeft echter een grote beurt nodig. Daarom werkt het RKZ aan een vernieuwd gebouw. Na veel overleg met artsen, verpleging, patiënten, buurtbewoners, architecten, banken en heel veel andere deskundigen zijn de plannen nu bijna klaar. Met de eerste tekeningen en via onze websites geeft het RZK alle betrokkenen en geïnteresseerden graag vast een eerste indruk van het RKZ dat over een paar jaar aan de Vondellaan staat.

Spoedplein en nieuw hightech operatiecentrum

Aan de voorkant van het bestaande hoofdgebouw komt een nieuw gebouw. In dit ‘interventiecentrum’ komen het Spoedplein met een overdekte ambulancehal, de beeldvormende diagnostiek (radiologie) en het operatiecentrum. Hier komt de hightech van het ziekenhuis: de modernste technologie in een nieuwe jas. In deze aanbouw komt ook de entree die een warm welkom aan de bezoekers biedt. Niet alleen zal het aanzicht verbeterd worden, maar ook de toegang vanaf de parkeerplaats over de Vondellaan naar de ingang van het ziekenhuis. De oplevering is begin 2024 gepland. Dat betekent dat in het najaar van 2022 de eerste palen de grond in moeten.

Renovatie

Hugo Keuzekamp, raad van bestuur RKZ: ‘Niet alleen nieuwbouw maakt het RKZ weer toekomstbestendig. Er zal ook veel gerenoveerd worden. Het Laboratorium en de poli KNO (kaak, neus, oor) zijn gerenoveerd. De zorgafdelingen, poliklinieken en het Brandwondencentrum komen ook aan de beurt. De renovatie duurt tot ongeveer 2028 maar als we echt alle wensen kunnen vervullen dan rekenen we op 2035. Het is een traject van de lange adem voordat alle delen gerenoveerd zijn. Maar dan is ons gebouw – nu al vijftig jaar oud – weer helemaal duurzaam. De grote uitdaging is om tijdens alle bouwwerkzaamheden onze zorg te kunnen blijven bieden. En dat met zo min mogelijk overlast voor patiënten, werknemers en gasten. Iedereen kijkt uit naar een mooi en modern gebouw. Maar de zorg is pas echt goed als die door gedreven medewerkers met een goed humeur en aandacht wordt geleverd’.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing