"Een positieve mindset komt heel goed van pas"

Door: Ab Jenema

IJMOND - Voor de meesten van ons is het verplichte thuisblijven nieuw en slechts tijdelijk. Maar mensen met een lichamelijke beperking hebben al jarenlang ervaring met minder bewegingsvrijheid. En straks na het corona-virus nog steeds. Zij zijn de Isolement Experts en delen speciaal tijdens deze periode hun beste, leukste en handigste thuis-blijf-tips met de rest Nederland.

De coronacrisis zorgt er op dit moment voor dat ook mensen zonder fysieke beperking aan huis gekluisterd zijn en daarmee (in beperkte mate) ervaren wat iemand met een fysieke beperking zijn hele leven ervaart. De isolement nieuwkomers weten na een tijdje gewoon niet meer wat ze moeten doen om het leuker, draaglijker en gezelliger te maken. Gelukkig kunnen ze nu terecht bij mensen die hier al jarenlang ervaring mee hebben.

Een van de Isolement Experts is Manon van den Heuvel. Manon heeft op 5-jarige leeftijd een auto-ongeluk gehad. Het leidde tot onherstelbaar hersenletsel ,waarbij het gedeelte dat de motoriek in haar lichaam aanstuurt is beschadigd. Manon belandde in een rolstoel, maar laat zich niet tegenhouden door wat drempels in het leven. Sterker nog, ze vlogt erover, zodat bewustzijn wordt vergroot en medemensen met een fysieke beperking worden geïnspireerd. Ze heeft het leven opnieuw leren waarderen. Haar tips gaat dan ook over dankbaarheid.

"Ik heb een dankbaarheidsboekje dat vrolijkheid en positiviteit uitstraalt. In mijn boekje schrijf ik elke dag dingen waar ik dankbaar voor ben.", aldus Manon. "Zo werd er gisteren een prachtige bos bloemen bezorgd van familie, en zag ik vanochtend een groep jonge eendjes samen met hun moeder in de sloot voor mijn huis. Door stil te staan bij deze kleine geluksmomentjes en deze op te schrijven, zorg je voor een positieve mindset. Dit komt heel goed van pas in deze spannende tijd."

De Zonnebloem is er voor mensen met een lichamelijke beperking. Onze 33.000 vrijwilligers zorgen met aandacht, dagjes uit en afdelingsactiviteiten dat deze kwetsbare groep niet een sociaal isolement raakt. Helaas kunnen veel van onze reguliere activiteiten door de coronacrisis nu niet plaatsvinden. Maar gelukkig zijn onze vrijwilligers inventief in het bedenken van alternatieven om toch in contact te blijven met onze doelgroep. Door geregeld te bellen of een kaartje te sturen of een kleine attentie in de vorm van een boeketje blijven onze vrijwilligers contact houden met de deelnemers. De Zonnebloem blijft ondertussen werken aan een maatschappij waarin mensen met een lichamelijke beperking zorgeloos en vanzelfsprekend deel kunnen nemen. Nu en in de toekomst.

Kijk voor de tips van onze Isolement Experts op www.isolement-experts.nl   

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing