Een teek pak ‘m beet

Door: Ab Jenema

IJMOND – GGD Kennemerland is aanwezig op de Schapenscheerdag van Nationaal Park Zuid-Kennemerland op  zondag 3 juni van 10-16.00 uur bij het Bezoekerscentrum De Kennemerduinen. De GGD geeft voorlichting over teken en deelt daarnaast handige tekenkammen uit.

Warmer weer en teken = opletten!
Nu het weer warmer is, is het opletten geblazen. Teken komen op veel plekken in onze natuur voor. In bossen, duinen, weilanden, parken en tuinen. Teken lijken op kleine platte spinnetjes. Een tekenbeet is vaak onschuldig, maar kán je ziek maken.

Ziekte van Lyme

Eén van de meest voorkomende ziekte die je kan oplopen door een tekenbeet is de ziekte van Lyme. Met eenvoudige maatregelen kun je een besmetting voorkomen. Het belangrijkste is dat je jezelf en eventueel je kinderen regelmatig controleert op teken en deze snel en op de juiste manier verwijdert.


Schapenscheerdag
NP Zuid Kennemerland organiseert de Schapenscheerdag. Een scheerder is met zijn honden aanwezig en laat zien hoe het schapen scheren in zijn werk gaat.  Er is ook een imker aanwezig die uitleg geeft over honig maken. GGD medewerkers uit hoe je kunt voorkomen dat je een tekenbesmetting oploopt en waar je op moet letten als je een controle doet. Bij bezoek aan het voorlichtingskraampje ontvang je een handig tekenkam.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over teken op
Fout! De hyperlinkverwijzing is ongeldig. en voor meer informatie over de Schapenscheerdag op www.np-zuidkennemerland.nl

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing