Eenden vangen in de eendenkooi bij Uitgeest

Door: Ab Jenema

Fotograaf Diana Oude Groothuis

IJMOND - U kunt op dinsdag 16 mei, donderdag 18 mei of dinsdag 23 mei van 19.00- 20.30 uur mee naar de eendenkooi bij Uitgeest. Gertruud van Duin laat u dan zien hoe vernuftig eenden kunnen worden gevangen. Op de plas in het bosje zwemmen ongetwijfeld eenden rond, met een beetje geluk ook met jongen. Een bezoek aan de eendenkooi is prachtige belevenis voor jong en oud!

De eendenkooi bij Uitgeest is een plek met een lange geschiedenis. In 1588 kregen Dirk en Hessel Pietersz Buurman octrooi voor een "vogelkooi" op eigen land. Er zijn in de loop van de eeuwen duizenden eenden gevangen. Ze werden verkocht voor de consumptie. U hoort wat er allemaal moet gebeuren om dit bijzondere plekje te bewaren.

Het startpunt van de excursie is het parkeerterrein bij Uitvaartcentrum en sportterrein MHCU, Niesvenstraat te Uitgeest. Tegenover het NS-station gaat de Geesterweg in noordelijke richting; de eerste weg linksaf (Prinses Beatrixlaan), vervolgens eerste straat rechtsaf (Kooglaan) en weer de eerste straat linksaf (Kievietenstraat). Aan het eind van deze straat is parkeergelegenheid.

Kosten € 7,- en € 3,- voor kinderen tot 12 jaar. Beschermers € 4,- en € 2,- voor hun kinderen tot 12 jaar. Reserveren is nodig en kan via www.gaatumee.nl

advertenties

Verhuis- en Transportbedrijf Johan Post
Fietspoint
Autoverzekering vergelijken
Café-Biljart Carillon
Bloemsierkunst De Duinroos
Energie vergelijken
Beverwijkse Koeriersdienst en Stadspost
Goedkoopste Energieleverancier
TarwegrasKoning
Energie Vergelijken
Energievergelijker
Lenary.nl
Kentekencheck
Sim Only Check
goedbegin.eu
Vergelijk vaste lasten
Startpagina24.com
Ikvergelijk.nu
Online Casino Informatie
Telefoon.nl
Creditcard.nl