Eerste ‘buurtgroen’-tuinen in Beverwijk

Door: Ab Jenema

BEVERWIJK – Zaterdag 29 juni opent Haydar Erol, wethouder Openbare Ruimte, de eerste ‘buurtgroen’-tuinen in Beverwijk. Met de plaatsing van een opvallende groene tegel (zie foto) zijn de tuinen in gebruik genomen. De tegel geeft aan dat bewoners dit openbare groen onderhouden.

Sinds een paar jaar zijn een aantal Beverwijkers al actief bezig met het beheren van stukjes groen in de openbare ruimte. Een goed voorbeeld daarvan is te vinden in de Westertuinen. Twee actieve bewoonsters met groene vingers houden hier een groenvak van de gemeente bij. Het gevolg is een opvallende border met bloeiende vaste planten.

Recent is een speelplek in Westertuinen omgevormd. Medewerkers van de gemeente hebben samen met een aantal bewoners de mogelijkheden voor de inrichting besproken. Men had heel sterk de wens om zelf het groen te beheren en ook eigen groenten te verbouwen. Samen met de gemeente is hier invulling aan gegeven. Het resultaat is een groene ontmoetingsplek voor de hele straat.

Gezocht: Beverwijkers met groene vingers

De gemeente Beverwijk moedigt dit soort initiatieven aan. Het vergroenen en aantrekkelijker maken van de openbare ruimte staat hoog op de agenda. Bewoners die ook graag een stukje groen van de gemeente willen onderhouden of bijvoorbeeld graag een geveltuintje zouden willen maken, kunnen via de website www.beverwijk.nl/buurtgroen contact opnemen met een medewerker van de gemeente.

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing