Eerste inloopconcert in de dorpskerk

Door: Jan Pronk

IJMOND - In de zomermaanden juni , juli en augustus is de Dorpskerk Kerkplein 1 open van 14.30-16.30 uur. 
Op  vrijdagmiddag  2   juni  2017  van 15.30-16.00 uur  geeft de vaste organiste Anja van der Ploeg op het prachtige historische Knipscheer-orgel  het eerste inloopconcert van dit seizoen. 
Op het programma staan  werken van o.a. D.Buxtehude ( Toccata )  en J.S.Bach , G.F.Händel , G.Böhm , J.G. Walther ( concerto ). Het zijn componisten uit de 18e eeuw. 

Anja van der Ploeg  is afgestudeerd aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam voor orgel, piano en kerkmuziek. In verschillende kerken en plaatsen( Heemskerk(Dorpskerk en Morgensterkerk, Wijk aan Zee ( St.Odulphuskerk,IJmuiden (Ichthuskerk ); Lisse (Pauluskerk-en Grote kerk , Rijnsburg (Grote Kerk)  is zij  werkzaam  en als uitvoerend musicus geeft zij regelmatig concerten, solistisch of tesamen met solisten, zowel instrumentaal als vocaal, ook in het buitenland .Zij vormt  een vast duo met een dwarsfluitiste en in deze combinatie (piano en of orgel en dwarsfluit) geeft zij regelmatig concerten. Bij verschillende koren is zij de vaste begeleider(o.a.Themakoor )  en 

zelf geeft ze leiding aan verschillende koren  en aan ad hoc ensembles zoals  

Het Vocaal Ensemble Musica Sacra . 

Verder geeft zij zowel orgel als pianoles in diverse plaatsen en kerken en heeft ze een uitgebreide privé-lespraktijk voor alle leeftijden.

Tijdens de openstelling van de kerk is er tevens gelegenheid om een kaarsje

op te steken, even te onthaasten  en te genieten van het prachtige interieur van deze mooie historische kerk. Verder ligt er in de Dorpskerk een inkijkboek over de Dorpskerk met allerlei wetenswaardigheden .

Iedereen is van harte uitgenodigd het concert bij te wonen.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing