EERSTE INLOOPCONCERT IN DE DORPSKERK

Door: Ab Jenema

Foto Arie in 't Veld

HEEMSKERK- In de zomermaanden juni , juli en augustus is de Dorpskerk Kerkplein 1 open van 14.30-16.30 uur. Op  vrijdagmiddag  10  juni  2016 van 15.30-16.00 uur  geeft de vaste organiste Anja van der Ploeg op het prachtige historische Knipscheer-orgel  het eerste inloopconcert van dit seizoen. Op het programma staan  werken van o.a. D.Buxtehude ( Praeludium )  en J.S.Bach , Joh.Pachelbel (partita) , G.Böhm   ( Vater unser im Himmelreich ), J.G. Walther ( concerto )

 

Anja van der Ploeg  is afgestudeerd aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam voor orgel, piano en kerkmuziek. In verschillende kerken en plaatsen( Heemskerk, Wijk aan Zee,IJmuiden; Lisse, Rijnsburg)  is zij  werkzaam  en als uitvoerend musicus geeft zij regelmatig concerten, solistisch of tesamen met solisten, zowel instrumentaal als vocaal.Zij vormt  een vast duo met een dwarsfluitiste en in deze combinatie (piano en of orgel en dwarsfluit) geeft zij regelmatig concerten .Bij verschillende koren  is zij de vaste begeleider en ze geeft zelf leiding aan een kinderkoor in Lisse en aan ad hoc ensembles. Verder geeft zij zowel orgel als pianoles in diverse plaatsen en kerken en heeft ze een uitgebreide privé-lespraktijk voor alle leeftijden.

Tijdens de openstelling van de kerk is er tevens gelegenheid om een kaarsje

op te steken, even te onthaasten  en te genieten van het prachtige interieur van deze mooie historische kerk. Verder ligt er in de Dorpskerk een inkijkboek over de Dorpskerk met allerlei wetenswaardigheden .

Iedereen is van harte uitgenodigd het concert bij te wonen.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing