Eerste resultaten veegmonsters Wijk aan Zee juni 2020

Door: Jan Pronk

WIJKAANZEE - Op 24 juni 2020 nam het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) veegmonsters op een aantal plekken in Wijk aan Zee. Dit deden zij op verzoek van provincie Noord-Holland. Inwoners gaven aan meer overlast te ervaren van stof. Dit was voor de provincie reden om te laten onderzoeken wat de samenstelling van het stof nu is en of die verschilt van eerdere metingen in het vroege voorjaar van 2019. De gemeten waarden wijken niet opvallend af van de waarden in de veegmonsters die op 29 maart 2019 zijn genomen.

Opmaat naar gezondheidsonderzoek RIVM
Deze veegmonsters laten nu alleen zien wat de samenstelling van het stof is. Later dit jaar worden de metingen betrokken bij het gezondheidsonderzoek van het RIVM. Daarvoor neemt het RIVM nog meer monsters in Wijk aan Zee, IJmuiden, Beverwijk en Velsen.

Luchtkwaliteit IJmond verbetert
De provincie Noord-Holland werkt samen met de gemeenten Beverwijk, Velsen en Heemskerk aan een schonere, gezondere IJmond, waar ook genoeg economisch perspectief is. Dat doet de provincie onder andere door de lucht en de omgeving voortdurend te onderzoeken en te meten wat en hoeveel er daadwerkelijk wordt uitgestoten.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing