EHBO voor vrijwilligers die personen vervoeren

Door: Bos Media Services

BEVERWIJK - De Vrijwilligerscentrale Beverwijk/Heemskerk organiseert op donderdagavond 5 maart 2015 een workshop EHBO, specifiek gericht op vrijwilligers die personen vervoeren. Hoe te handelen als er onderweg iets gebeurt? In deze bijeenkomst wordt op basis van de praktijk een aantal situaties, ervaringen en ziektebeelden besproken. 

Er wordt zowel theorie besproken als geoefend aan de hand van een aantal praktische handelingen. Veiligheid is een belangrijk onderwerp, zeker tijdens het vervoeren van kwetsbare mensen. Bewustwording, het delen van informatie, ervaringen en hoe te handelen zijn de basis voor deze bijeenkomst. Docent is Marcel Vink, aangesloten bij het Nederlandse Rode Kruis. Hij zorgt voor de inhoud van de bijeenkomst gebaseerd op de inbreng van de deelnemers. Stichting Vrijwilligersvervoer IJmond stelt voor deze workshop een busje beschikbaar waarin geoefend zal worden.

Tijdstip en locatie:
Donderdag 5 maart 2015; van 19:30 – 21:30 uur.
Wijkcentrum Wijk aan Duin, Wilgenhoflaan 2c

Aanmelden:  
Vrijwilligerscentrale Beverwijk/Heemskerk, [email protected] of telefonisch via 0251 676886. Vermeld hierbij graag de organisatie waar u vrijwilligerswerk voor doet en praktijkvoorbeelden of vragen. Voor vrijwilligers van organisaties die volledig op vrijwilligers draaien is deelname aan deze workshop gratis, koffie en thee zijn op eigen rekening.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing