Eigen Paralympische Spelen Heliomare

Door: Cor Beumer

WIJK AAN ZEE - Afgelopen woensdag werd de samenwerking tussen Heliomare en de samenwerkende Rabobanken in Noord-Holland officieel bekrachtigd met de ondertekening van het sponsorcontract voor de Heliolympics; een paralympisch evenement dat sporten onder mensen met een beperking bevordert en integratie van aangepast sporten in de samenleving verbetert. Met deze ondertekening is de Rabobank officieel hoofdsponsor van de Heliolympics.

Tijdens de feestelijke bijeenkomst werd door de leerlingen van Heliomare Onderwijs symbolisch de Heliolympische fakkel doorgegeven aan directievoorzitter Rabobank IJmond Noord, de heer Griep. Deze gaf in zijn toespraak aan dat de bank zeer betrokken is bij sport in het algemeen en bij aangepast sporten in het bijzonder: “De Heliolympics is een prachtig initiatief met vele mogelijkheden. Het bereik van dit evenement is bijzonder groot. Niet het EK of de Olympische Spelen zijn het evenement van het jaar, maar de Heliolympics.”

De Heliolympics vindt plaats van 17 tot en met 27 september. Het evenement staat in het teken van overwinningen, teamspirit en het verleggen van grenzen. Drieduizend kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking hebben de mogelijkheid om op een inspirerende manier diverse sporten te ontdekken, zoals boccia, boogschieten, tennis, rolstoelbasketbal, zitvolleybal en atletiek. Met de steun van de Rabobank wordt een Heliolympische sportdag en de Watersportdag gefinancierd. Beide evenementen dragen de naam van de Rabobank. De heer Raaijmakers, voorzitter Raad van Bestuur Heliomare: “Door deze steun ervaren 450 leerlingen de relatie van sport, gezondheid, leefstijl, plezier en prestatie. En uiteraard het samen sporten. Zij zien ook dat sporten die wellicht niet vanzelfsprekend zijn, toch door hen kunnen worden beoefend. Dit is een enorme stimulans.”

De Heliolympics spreken veel mensen aan. Zowel valide, als minder valide mensen, zowel sporters, als niet sporters en zowel bedrijven als particulieren. Sport verbroedert. Saamhorigheid en plezier voeren de boventoon. Inmiddels hebben bekende namen in de sport- en entertainmentwereld zich als ambassadeur voor de Heliolympics aangemeld. Een kleine greep: topcoach Louis van Gaal, Paralympische kampioenen Mirjam de Koning en Ronald Vink, cabaretier Peter Heerschop, bondscoach Nederlands beach soccer team Niels Kokmeijer.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing