Elisabeth schrikt nergens voor terug. Voorbereidingen Goeie Grond in volle gang

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK - Een week nog te gaan. Vrijdag 1 september, 10 uur, start de buitententoonstelling Goeie Grond, rondom Boerderij Zuid Endt op Heemskerkerduin. Elisabeth Schelvis uit Velsen-Noord is een van de elf deelnemende kunstenaars.

Ze is, samen met haar zoon, druk doende met de voorbereidingen. Elisabeth schrikt er niet voor terug om ‘op te gaan’ in haar eigen kunstwerk. Voor deze ‘klus’ wikkelt ze zichzelf in een ‘huid’ van natte plakkende schors van de moerbeiboom. Om er pas weer uit te komen als de schors is opgedroogd. Kwestie van geduld oefenen. Zoon Joachim helpt het proces iets te versnellen door met een föhn de schors te drogen. Voordat de bast is gehard en Elisabeth er uit kan kruipen, zijn ze uren verder.

Zo’n langzame wording past bij haar, want ze houdt van trage processen, langdurige kijken en wachten. Dat zie je terug in al haar fotowerk. Haar engelengeduld wordt straks beloond in de vorm van een teer en vergankelijk weefsel dat zij hoog in de kastanjeboom bij Zuid Endt gaat ophangen. Haar zelfgemaakte cocon of ‘mensenpop’ staat symbool voor de transitie die veel tuinders nu doormaken, naar nieuwe manieren van ondernemen.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing