Energie besparen en opwekken met duurzaamheidslening van gemeente Beverwijk

Door: Ab Jenema

BEVERWIJK - Energie besparen en zelf duurzame energie opwekken. Belangrijke maatregelen om onze overstap op duurzame warmte en energie, de energietransitie, voor elkaar te krijgen. Om u te helpen heeft gemeente Beverwijk tot mei 2022 1 miljoen euro beschikbaar in de vorm van een duurzaamheidslening.

Gemeente Beverwijk heeft een lening beschikbaar tegen een rente van 1,6%. In totaal is er 1 miljoen euro voor particuliere huiseigenaren, kleine verhuurders en kleine verenigingen van eigenaren met minder dan 10 leden met een bestaande woning. Meer informatie over de lening vindt u op https://www.beverwijk.nl/duurzaamheidslening

“Samen met u gaan we duurzamer wonen”
Wethouder Haydar Erol: “De gemeente helpt haar inwoners graag op weg, want samen met u gaan we duurzamer wonen. Als gemeente Beverwijk willen we in 2040 CO2-neutraal zijn, dus we hebben nog veel stappen te zetten! Met de duurzaamheidslening willen we onze inwoners de kans geven energie en kosten te besparen, bij te dragen aan een beter milieu en het eigen wooncomfort te verhogen.”

Energie besparen, duurzaam opwekken en duurzaam verwarmen
Een manier om CO2-uitstoot terug te dringen, is door vraag naar energie te laten afnemen. Bijvoorbeeld door het isoleren van woningen. U bespaart direct energie. Na het besparen van energie, is energie opwekken altijd een goed idee met het oog op de energietransitie. Zo voorziet u in uw eigen elektriciteit of verwarming. Hieronder vallen bijvoorbeeld zonnepanelen, zonneboilers en lucht-water of hybride warmtepompen. Kijk op https://www.beverwijk.nl/duurzaamheidslening voor meer informatie.

Duurzaamheidslening aanvragen
De Duurzaamheidslening wordt beschikbaar gesteld door SVn. U dient een aanvraag in bij Omgevingsdienst IJmond. Dat kan op https://www.beverwijk.nl/duurzaamheidslening
Hier vindt u ook meer informatie over het proces en de voorwaarden.

We stappen over op duurzame warmte en duurzame energie
Dat heeft het Rijk besloten in het Klimaatakkoord, maar dat willen we ook voor ons klimaat en de volgende generaties. Samen zorgen we ervoor dat we duurzaam, maar ook toekomstbestendig en comfortabel gaan wonen, werken en leven.

Voordat onze gehele energievoorziening in 2050 volledig duurzaam is, hebben we wat stappen te gaan. Zo is er veel werk te doen aan de bestaande woningen, waarschijnlijk ook aan die van u. Daarom zijn we al gestart. Bijvoorbeeld door het beschikbaar stellen van de duurzaamheidslening in gemeente Heemskerk. We zetten nu al grote en kleine stappen in en om ons huis. We werken nu al aan de overstap op duurzame warmte en duurzame energie. U ook?

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing