Enige Beverwijkse hotel heeft deuren gesloten

Door: Bos Media Services

BEVERWIJK - Geen gedwongen sluiting, maar een weloverwogen besluit dat al anderhalf jaar geleden werd genomen. Co de Groot en zijn partner Ilona van Vegten hebben de deur van hotel-restaurant De Wijkerhaven definitief op slot gedraaid. Het pand staat inmiddels te koop.

Een gemakkelijk besluit is het voor de uitbaters van De Wijkerhaven ongetwijfeld niet geweest. Dag in, dag uit waren ze van ’s morgens vroeg tot diep in de nacht in touw om hun bedrijf draaiend te houden. Daarbij konden ze altijd rekenen op de geweldige steun van het uit twaalf personen bestaande team. Maar het runnen van een kleinschalig hotel-restaurant is best een zware klus. Uiteindelijk besloot het tweetal, na veel wikken en wegen, om de zaak te sluiten. De Groot nadert zelf de pensioengerechtigde leeftijd, een mooi moment om een dergelijke stap te zetten. Zijn partner is veel jonger en gaat op zoek naar een baan in loondienst, waardoor ze uiteindelijk veel meer vrije tijd zal overhouden om aan haar gezin te besteden.

Wat oorspronkelijk een havencafé was, dat vooral werd bezocht door havenarbeiders en truckchauffeurs, groeide onder leiding van het tweetal uit tot het enige hotel in de stad Beverwijk. In 2008 werden namelijk boven het bestaande havencafé zestien hotelkamers gebouwd. Eerst werd een stalen geraamte om het bestaande pand gezet, daarop werd het hotelgedeelte gezet. Vervolgens werd de benedenverdieping geheel opnieuw ingericht. De restaurantzaal was ook een geliefde locatie voor feesten en evenementen. Regelmatig vonden er cd-presentaties, artiestenfeesten en bingoavonden plaats. Voor die activiteiten zal een andere locatie moeten worden gevonden, want in De Wijkerhaven is het licht gedoofd en de deur op slot. Hoewel op de gevel een bord met de tekst ‘te huur’ prijkt, is het pand ook te koop. Op www.vanalkemade.nl is uitgebreide informatie omtrent de verkoop van het pand te vinden.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing