Ernstige verkeershinder A9 bij Haarlem

Door: Jan Pronk

IJMOND - Rijkswaterstaat voert in de zomer groot onderhoud uit aan de A9 bij Haarlem, tussen Velsen en knooppunt Raasdorp. We vernieuwen het asfalt en herstellen de vangrails en de bermen, zodat de weg weer jarenlang mee kan. Van vrijdag 9 juli 21.00 uur tot woensdag 25 augustus 05.00 uur zijn daarom in beide richtingen minder rijstroken open voor verkeer. Bovendien zijn er geregeld diverse op- en afritten afgesloten. De extra reistijd kan oplopen tot meer dan 30 minuten.

Minder rijstroken en maximaal 70 km/u
Tijdens de werkzaamheden sluiten we telkens één weghelft af. Op de weghelft waar we niet werken, zijn twee versmalde rijstroken beschikbaar in elke richting. Dit betekent dat de capaciteit van de weg minder wordt en er vanwege de veiligheid een maximumsnelheid geldt van 70 kilometer per uur. Ook sluiten we op verschillende momenten op- en afritten van de A9 af voor verkeer richting Utrecht of Alkmaar.

Alternatieve routes
Bij grote drukte adviseert Rijkswaterstaat de volgende alternatieve routes te kiezen:
- Vanuit Alkmaar richting Amsterdam/Schiphol via A7-A8-A10
- Vanuit Alkmaar richting Rotterdam/Den Haag/Schiphol via A8-A10-A5
- Vanuit Alkmaar richting Haarlem via A9-A22-N208
- Vanuit Uitgeest richting Amsterdam/Schiphol via A8-A10
- Vanuit Rotterdam/Den Haag richting Alkmaar via A5-A10-A8-A9

Nachtafsluiting knooppunt Velsen
In de nachten van 23 tot 25 augustus werkt Boskalis aan knooppunt Velsen. De A9 richting Alkmaar is daar dan afgesloten. Verkeer in die richting kan rijden via de A22 en de Velsertunnel.

Reisadvies
Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers hun reis goed voor te bereiden met behulp van www.rws.nl/werkzaamheden en de gele borden te volgen die de omleidingsroutes aangeven. De werkzaamheden vinden plaats in de zomervakantie. Met mooi weer verwachten we daarom extra drukte richting de stranden. Houd hier rekening mee bij het plannen van uw reis. Bij grote drukte kan op een ander moment reizen verstandig zijn, of te kiezen voor de fiets of openbaar vervoer. Zo rijden er bij mooi weer extra treinen richting de stranden.

Geluidsoverlast
Geluidshinder voor omwonenden is tijdens de onderhoudswerkzaamheden onvermijdelijk. Het groot onderhoud gebeurt met zware machines. Met name het verwijderen van het oude asfalt zal voor geluidsoverlast zorgen. Uitvoerder Boskalis neemt maatregelen om de geluidshinder zoveel mogelijk te beperken.

Afsluitingen A9 tussen Badhoevedorp en Holendrecht
Deze zomer wordt ook aan de A9 gewerkt tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht. Rijkswaterstaat verbreedt hier namelijk de A9 naar vier rijstroken per rijrichting en legt een wisselbaan aan. In juli en augustus staan hierdoor tussen deze knooppunten verschillende afsluitingen van de A9 gepland.
Nachtafsluitingen:
- van maandag 28 juni t/m donderdag 1 juli (vanaf knp. Holendrecht richting knp. Badhoevedorp);
- van maandag 5 juli t/m donderdag 8 juli (vanaf knp. Badhoevedorp richting knp. Holendrecht).

Weekendafsluiting:
- van 27 tot 30 augustus (vanaf knp. Badhoevedorp richting knp. Holendrecht).

Rijkswaterstaat sluit in juli en augustus ook de op- en afrit van aansluiting 5 (Amstelveen-Stadshart) aan de zuidzijde van de A9 af. Een overzicht van de afsluitingen en omleidingen is te vinden op: online bezoekerscentrum van Rijkswaterstaat.

Afsluiting A9 Gaasperdammertunnel
Van vrijdagavond 2 juli uur 21.00 uur tot maandagochtend 5 juli 05.00 uur is de A9 Gaasperdammerweg tussen knooppunt Holendrecht en knooppunt Diemen in beide richtingen afgesloten. In dit weekend worden de technische systemen van de Gaasperdammertunnel onderhouden en krijgen een update. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de A1, A2 en A10.

Meer informatie
Meer informatie over het groot onderhoud aan de A9 is te vinden op www.rijkswaterstaat.nl/grootonderhoudA9. Belangstellenden kunnen zich hier ook aanmelden voor een online nieuwsbrief over het werk aan de A9. Weggebruikers kunnen voor meer informatie ook bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat (0800-8002) of contact opnemen via social media (Twitter/Facebook/Instagram @Rijkswaterstaat).

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing