Esther van Aalderen wint met sterk strandbeeld

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK - Beverwijk heeft zijn twaalfde Stadsfotograaf. Donderdagavond 18 april is in fotografiecentrum ISOO de winnaar bekend gemaakt. In totaal waren er dertien kandidaten in de race, die elk met een serie foto’s een gooi deden naar de felbegeerde titel. Uiteindelijk was het Esther van Aalderen die door een onafhankelijke jury als winnaar werd gekozen. Wybe Tichelaar en Frans van der Kuil eindigde vlak achter haar.

Winnende foto

De winnende foto van Esther van Aalderen is gemaakt op het strand tijdens het Egmond Pier Egmond evenement. De foto valt op door het lijnenspel, diepte, de uitdrukking van de fietser en het perfecte moment waarop de fietser op de voorgrond los ‘zweeft’ van de groep op de achtergrond. Esther’s serie viel ook op door de variatie en continuïteit. Alle vier de juryleden hadden vier van haar vijf ingezonden foto’s geselecteerd.

De Stadsfotograaf gaat een jaar aan de slag met een nog nader te bepalen opdracht.

Ook de winnaars van de Young Art-perskaarten werd bekendgemaakt. De jonge fotograaf Jeon Zhang (19) en Lisanne Kloes (17) kregen hun prijzen uitgereikt. Jeon maakte een zeer intrigerende serie en Lisanne een knappe actie foto. Beide winnaars mogen twee dagen fotograferen op het Young Art festival. Hun foto’s worden volgend jaar geëxposeerd bij ISOO.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing