Eten van eigen boerderij op Rorik gewild

Door: Ab Jenema

 

Steeds meer Inwoners uit de gemeenten rondom de Wijkermeerpolder sluiten zich aan bij Herenboeren Rorik. Honderden mensen eten deze zomer al groente en fruit van hun eigen boerderij op landgoed Rorik. Op 24 maart is weer een infobijeenkomst gepland voor geïnteresseerden. Meld je snel aan als je zeker wil zijn van een plek in deze coöperatie. Deze zomer gaat de boerderij van start.

De afgelopen maanden kwamen al meer dan 200 mensen bijeen bij de infomiddagen op landgoed Rorik om alles te weten te komen over dit bijzondere initiatief. Burgers die betrokken raken bij hun eigen voedselproductie. Een deelnemer uit Beverwijk: “ik weet straks precies waar mijn eten vandaan komt én hoe we dat voor elkaar hebben gekregen. Zo weet ik zeker dat ik gezond, duurzaam voedsel eet. Het is zo tof dat je meewerkt aan je eigen voedselvoorziening. Ik kijk nu al uit naar de uitgifte op de zaterdagochtenden!”

Burgers en boeren in verbinding brengen
Hoe de coöperatie werkt vertelde voorzitter Wolter van der Vlist: “Op Herenboeren Rorik doen we iets bijzonders: we brengen burgers en boeren in verbinding. Zo knopen we productie en consumptie aan elkaar en bouwen we samen aan een nieuw lokaal voedselnetwerk“. Na de presentatie over de aanpak namen de deelnemers een kijkje op het landgoed om te zien waar straks hun groenten en fruit worden geteeld.

Wil jij ook grip op je voedsel? Weten waar je eten vandaan komt? Wees er snel bij als je verzekerd wil zijn van een plekje op deze bijzondere boerderij in de Wijkermeerpolder. De volgende informatiebijeenkomst is op zondag 24 maart om 13:00 uur. Aanmelden kan nog via de website van Herenboeren Rorik.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing