Evaluatie gebruik nieuwe stadhuis Beverwijk

Door: Cor Beumer

 

BEVERWIJK – Op 3 januari van dit jaar is het nieuwe Stadhuis van Beverwijk open gegaan voor het publiek. Bij de ingebruikname heeft de gemeenteraad aangeven dat zij het nieuwe Stadhuis wil evalueren. Daarom is een enquête gestart. Er zijn vier verschillende enquêtes: voor de inwoners, voor de ambtenaren, voor de leden van het college van B&W en voor de leden van de gemeenteraad. Bij het ontwerp stond gebruiksvriendelijkheid en aantrekkelijkheid van het Stadhuis centraal. De evaluatie moet uitwijzen of dit doel behaald is. Verder is de evaluatie erop gericht verbeterpunten en sterke punten van het Stadhuis in kaart te brengen. De gemeente wil hierdoor meer inzicht krijgen in de behoefte aan eventuele aanpassingen. Daarnaast wil de gemeente ook graag de positieve aspecten herkennen om deze ook te kunnen handhaven.

 

De gemeente wil bij alle gebruikersgroepen de tevredenheid over ‘hun’ Stadhuis evalueren. Bezoekers van het Stadhuis krijgen na afloop van hun bezoek een kaartje met daarop de enquête en de link naar de website waar het onderzoek kan worden ingevuld. Zo kunnen de bezoekers zelf kiezen op welke manier ze willen deelnemen aan het onderzoek. Er staat ook een speciale enquêtelaptop in de ontvangsthal van het Stadhuis voor de bezoekers die de enquête direct online willen invullen. Het invullen van de enquête duurt ongeveer twee minuten. De ambtenaren, de leden van het college van B&W en de leden van de gemeenteraad ontvangen apart een uitnodiging voor de enquête.

 

De gemeente Beverwijk hoopt dat zo veel mogelijk gebruikers van het Stadhuis willen meewerken aan het onderzoek. Deelnemen kan t/m vrijdag 19 oktober a.s. en duurt ongeveer 2 minuten. Het onderzoek wordt in opdracht van de gemeente uitgevoerd door InterMaction. De resultaten worden in januari 2013 aan de gemeenteraad gepresenteerd.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing