Evenement Brexit aan Zee op 29 februari 2020

Door: Ab Jenema

IJMOND - De organisatie van Brexit aan Zee laat de deadlines en data van de Britse politiek los.  In overleg met de gemeente Beverwijk is 29 februari 2020 als nieuwe datum voor het evenement in Wijk aan Zee vastgesteld. Daarmee worden de problemen van een mogelijk winterse dag op 31 januari vermeden. Nu er nieuwe verkiezingen komen in Groot-Brittannië, staat namelijk ook die datum op losse schroeven. "Ons simpele idee om met z'n allen te zwaaien naar de Britten koppelen we niet langer aan wat ze daar aan de overkant doen", zegt initiatiefnemer Ron Toekook. "We bepalen zelf wanneer wij zin in het zwaaien hebben. Dan hebben we liever geen sneeuw en vrieskou, maar een lekker lentezonnetje."

Eind februari komt dan als beste tijd naar boven. Het weer wordt beter, de voorjaarsvakantie is net achter de rug en de strandhuisjes worden pas in maart teruggeplaatst op het strand van Wijk aan Zee. Dat laatste is belangrijk om de medewerking van de gemeente te krijgen. Daarnaast is deze keer gekozen voor een zaterdag. "Dan kunnen meer mensen zich aansluiten om te komen zwaaien", aldus Toekook. De vier maanden tot het nieuwe evenement geven de non-profitorganisatie ook meer ruimte om de begroting dit keer wel sluitend te krijgen. "De hoge beveiligingskosten en het gebrek aan sponsoren waren het grootste euvel voor ons. Met deze nieuwe, frisse start kunnen we dit nu anders gaan aanpakken." 

De grilligheid van de Britse politiek zorgde voor onduidelijkheid over het doorgaan van Brexit aan Zee. Veel mensen dachten dat het uitstel van de Brexit ook automatisch een uitstel van Brexit aan Zee betekende. Met de nieuwe datum en het zwaaien op het strand als kern gaat de organisatie zich nu opnieuw richten op het invullen van deze dag. "We hebben ontzettend veel reacties en waardering gehad via social media op onze oorspronkelijk opzet. Daar hebben we veel van geleerd en daar gaan we nu verder mee aan de slag", zegt Toekook. "We gaan ook samenwerken met een andere non-profit, HaringRock uit Katwijk aan Zee, met het team van Ton Frissen. Daar zit 35 jaar ervaring die we goed kunnen gebruiken."

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing